Annonse


– Nexus-mobilene forsvinner

Ifølge The Information har Google planer om å droppe Nexus-serien.

«The Android Silver Project»
Disse skal visstnok erstattes med toppmodeller under det som internt er døpt «The Android Silver Project» – dette skal være topp-spesifiserte mobiler som skal markedsføres på en helt annen skala enn Nexus.

Nexus-mobilene er entusiastenes mange favoritter, fordi de alltid leveres med den nyeste Android-versjonen, uten utviklerskall og middelmådige apps.

USA og andre utviklede marked får mobilene først. Igjen: Mobiler som produseres under dette programmet er absolutt toppmodeller, og Nexus-serien skal visstnok dumpes.

Annonse
Ikke like «vanilla» som Nexus-Android, men ganske nærme?
Hvordan Android-opplevelsen blir på de nye, mer ekslusive mobilene, vet vi ikke, men poenget er at OEM-produsenter operatørene får mer kontroll over innholdet, da de skal være med på promoteringen.

Google skal bruke mye penger (det ryktes intet indre enn 6 milliarder kroner) på det som i hovedsak er et premium-program for produsenter og operatører.

De to bransjene skal få betalt av Google for å produsere attraktive enheter som møter Googles spesifikasjoner. Dette ifølge fire personer som kjenner til selskapets planer.

Google skal fortsatt kontrollere mye
For at Google-opplevelsen ikke forringes, krever selskapet at det ikke kan installeres en haug med OEM-produsentenes egne apper. Det er også et krav fra Google at brukeren selv skal kunne slette OEM-apper om ønskelig.

Dette blir med andre ord en slags mellomting mellom en Nexus-mobil, og en hvilken som helst Android-mobil fra de store Android-produsentene.

Et program styrt av Google, men som samtidig gir mobil-produsenter og operatører spillerom i motsetning til Nexus-serien.

LG og Motorola skal være først ut, men Google prøver å skaffe seg avtaler med Samsung, HTC og Sony også. 

 

Kilde:
The Information (betalingsmur)
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse