Annonse


– Det går ikke an å kopiere noe som ikke er der

Rettssaken mellom Apple og Samsung går nå mot slutten, og i går kveld leverte partenes advokater sine sluttforedrag.

Ingen forsoning
Tonen har vært alt annet enn forsonlig.

Apple hevder fortsatt at Samsung har kopiert et stort antall av deres patenter, og krever 2,2 milliarder dollar (om lag 13,2 milliarder kroner) i kompensasjon.

– Skylder ikke en nickel
Samsungs advokat John Quinn (en av fire på Samsungs juridiske lag) mener på sin side at de ikke skylder Apple så mye som «en nickel» (en 5 cents mynt – tilsvarende 30 norske øre).

Annonse
Dette blant annet fordi de mener at patentene de skal ha stålet faktisk ikke finnes i iPhone.

– Finnes ikke i iPhone
– Det er sant at selv om et patent ikke er i bruk, så kan du likevel forlange erstatning for det. Men du kan ikke kopiere noe fra iPhone som ikke finnes i iPhone, fortalte Samsungs advokat David Price retten i går kveld norsk tid.

Han brukte også Google og Android som eksempel på at det går an å bruke andres teknologi og gjøre suksess med den, uten at det dreier seg om opphavsrettsbrudd.

– Konstruert sak
– Samsungs har hatt suksess på grunn av hardt arbeid og oppfinnsomhet når det gjelder maskinvare. Dette er en konstruert sak, konkluderte advokat Price.

Hans makker Quinn kvitterte med å si at ingen kjøper en iPhone på grunn av «dra låsen til siden»-teknologien til Apple (ondskapsfullt kalt «Swipe to unlock» på Galaxy S2, som er en av telefonene denne rettsaken gjelder. HER er en oversikt over alle modellene som er berørt i den siste runden).

– De kommer til å danse i gatene i Cupertino (Apples hjemby, journ.anm.) om du gir dem 100 millioner dollar, sa Quinn.

Frikjente Google
Apples advokat Herold McElhinny frikjente i sitt sluttofredrag Google.

– Vi peker ikke på Google. Vi sier at de utviklet disse funksjonene (i Android, journ.anm.) uavhengig av oss, og de bryter ikke opphavsretten. Vi snakker derimot som oppfinnere, sa han.

– 37 millioner ulovlige kopier
Derimot mente han at den eneste grunne til at Samsung og Apple ser ut til å være likeverdige konkurrenter på mobilmarkedet er at Samsung har kopiert iPhone-suksessen uten å finne på noe selv.

– Samsung har solgt 37 millioner ulovlige kopier, er hans konklusjon.

Nå skal juryen sette seg sammen og avgjøre hvem som har rett, før dommeren avsier den endelige dommen.

Kilde:
CNet

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse