Annonse


– «iWatch» er ingen klokke

Tim Cook brukte mye av fjoråret om å snakke om Apples spennende nye produktkategorier, men det har tatt tid, og fortsatt vet vi ingenting om hva som kommer, eller når.

iOS 8, nye MacBook Air og iPhone 6
Men at det kommer noe helt nytt om få måneder, det er det ingen tvil om lenger, og det er nok mer enn nye Intel-CPU-er i MacBook Air.

WWDC 2. juni ventes det at selskapet avslører iOS 8, og kanskje også ny maskinvare.

iPhone 6 ventes i september, men det kommer også en ny produktgruppe i år. Det er vi veldig sikre på.

Annonse
Les også: Nye MacBook Air neste uke?

– Vi er aldri først, men…
Etter selskapets kvartalsfremleggelse i går, snakket sjefen sjøl med The Wall Street Journal:

«Vi ønsker å bruke tid til å gjøre ting på riktig måte. Vårt mål har aldri vært å være først. Det har alltid vært å være best. Å gjøre ting best, det tar tid.

Vi ser at mange produkter som lanseres, ikke har vært gjennomtenkte nok, og som en konsekvens av dette gjør de det ikke bra i markedet.

Vi gjør ikke mange ting, så vi bruker mye av tiden på hver eneste detalj, og den delen av Apple kommer ikke til å endre seg. Det er slik vi har operert i mange år, og det er slik vi fortsatt gjør det.

Jeg er veldig entusiastisk for hva vi har på lager, og vi er nærmere lansering enn vi noengang har vært.»

Det er neppe bare maskinvare Apple har planer om å avduke. Les mer om hva som kan komme hos Digi.no.

Watch»
Ifølge GeekTimes‘ Roy Latke er iWatch mer et smartbånd, enn en smartklokke. Du husker kanskje nyheten denne uken om at Nike mer eller mindre gir opp sine treningsklokker for å fokusere på apper til Apples dingser?

Timingen er nok langt fra tilfeldig. Dessuten sitter Apple-sjef Tim Cook i Nike-styret, bruker Nike-joggesko og skryter av Nikes FuelBand-treningsarmbånd.

Latke har snakket med to kilder i Cupertino om fremtidige produkter som visstnok skal lanseres i juletider i Europa og USA. Ifølge kildene skal Apple ha jobbet veldig lenge med et prosjekt som nå bare mangler den siste finpussen.

– Armbåndet kommer sent i år
I samtalene journalisten har hatt med de anonyme kildene kommer det frem at Apples mye omtalte iWatch er mer et smartarmbånd, som FuelBand, enn en klokke.

Armbåndet blir den nye dingsen som skal være med å lage et helt nytt økosystem. Armbåndet skal visstnok komme på tampen av året med sensorer som ikke bare følger med på aktiveten din, men som brukes til å styre andre Apple-produkter ved hjelp av gester.

Kanskje vil armbåndet også kunne brukes som betalingsløsning? Det vil være logisk for å slippe å hente mobilen opp fra lomma.

Om Tim Cook mener november eller desember er kort tid vites ikke, kanskje kommer det enda en ny produktkategori før håndledds-dingsen?

Vi forventer å se en større oppdatering av Apple TV nå som det ikke lenger er en hobby, og vi tipper et app-marked er først ut.

Børs-verdien styrket seg
Selskapet leverte enda bedre resultater enn markedet hadde forventet, takket være godt
iPhone-salg og en inntektsmargin på nesten 40 prosent.

De positive tallene sendte Apple-aksjene rett opp (fem-dagers-periode):

Apple overrasket markedet positivt, og ble belønnet. (Ill.: Yahoo)

 

Kilder:
The Wall Street Journal
GeekTime

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse