Annonse


Nå er Android større enn iOS på dette også

Takket være tusenvis av Android-mobiler i forskjellige prisklasser, størrelser og design er Android nå en større nett-plattform enn iOS for første gang.

Styrken ligger i tilbudet
Det sier seg jo egentlig selv: Apple tilbyr bare noen få mobiler og nettbrett, mens
Android lisensieres ut som Windows til en haug med produsenter.

Likevel er dette en viktig milepæl, spesielt for Google, som lever av annonser og tilbyr apper, film og musikk via Google Play Store – en app-butikk som følger med alle Android-håndsett.

Mer databruk betyr en større pengestrøm for søkegiganten med nærmest monopol på informasjonssøk.

Annonse


Android størst
Og det er reklametrafikk Opera
Mediaworks beregner når de har kommet frem til følgende tall:

1. Android: 42,8 prosent

2. iOS: 38,2 prosent

Selv om Android er større, genererer iOS-mobiler og nettbrett mer penger: 52,3 prosent av omsetningen går i den retningen, mens 33,5 prosent går til Android, men trenden er ikke positiv for Apple: Android har nemlig økt fra 26,7 prosent siden i fjor, mens iOS går ned fra 60 prosent.

Les også: Så mye tjener Apple nå.

Hva skjer med Windows Phone?
Langt verre er tallene for Symbian, Windows Phone og BlackBerry. Selv om Apples iPod Touch kun står for 3,15 prosent av all global nett-trafikk, er det mer enn både BlackBerry og Windows Phone totalt.

Windows Phone får nemlig ikke mer enn 0,18 prosent av kaka, og det er faktisk langt mindre enn BlackBerry som sliter med å selge mobilene sine for tiden, de ender nemlig på 1,14 prosent.

iPod-forretningene til Apple genererer forøvrig fortsatt en god del penger: 5 milliarder dollar (30 milliarder kroner).

God nettleser lite brukt
Det er et merkelig lavt tall for en plattform (Windows Phone) som stadig spiser seg inn i det europeiske markedet som Nokias Lumia-mobiler totalt dominerer.

Og det er ikke det at Windows Phone har en dårlig nettleser heller. Spesielt Internet Explorer 11 som er en del av Windows Phone 8.1 imponerte oss stort på maskinvare i mellomklassen.
 

Kilde:
Forbes

Annonse