Annonse


iPad-salget ned

Takket være iPhone tjener Apple mer penger enn de noengang har klart tidligere i et kvartal. Nå er tallene for andre kvartal 2014 avslørt.

iPhone, Mac, Apple TV, og Apple TV-salget gir oppsving i tallene, men iPad-salget er ned 16 prosent.

Selger flere iPhones og Macs, men færre iPads
Det var i går kveld norsk tid Apple offentliggjorde sine viktige kvartalstall. I rapporten avsløres det hvor mye Apple har tjent i det siste kvartalet, og hvor mange
iPads, iPhones, Macs og Apple TVs som er solgt.

La oss dele det opp kvartalstallene per solgte enheter:

Annonse
* iPhone: 43,7 millioner solgte (opp fra 37,4 millioner fra samme kvartal, Q2, samme år).

* iPad: 16,3 millioner solgte (ned fra 19,4 millioner enheter)

* Mac: 4,1 millioner solgte (opp fra 3,9 millioner enheter)

* iPod: 2,76 millioner solgte (ned fra 5,6 millioner enheter)

* Apple TV: 20 millioner solgte (tidligere kvartalstall ikke avslørt)

Tjener enda mer penger enn før
Apple vet å ta betalt for produktene sine, men heldigvis for selskapet betyr ikke det at kundene holder seg unna.

Takket være gode inntjeninger på produktene listet opp, og salg av apps, musikk, film, musikk og bøker (de satte personlig rekord i dette segmentet), kan Apple håve inn 10,2 milliarder dollar i inntekter (61,1 milliarder kroner). 

Selskapet har omsatt for 45,6 milliarder dollar (273,1​ milliarder kroner). Det er opp fra 43,6 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Selskapet har også klart å skvise enda mer penger ut av produktene, for inntektene inn i selskapet er opp fra nevnte 10,2 milliarder dollar fra 9,5 milliarder dollar i samme periode i fjor.

Ingen «one more thing»​
Ellers hadde ikke Tim Cook noe spennende å si under telefonkonferansen i går kveld norsk tid. Han gjentok frasen om at selskapet gleder seg til å lansere nye produkter i år, men gikk tradisjonen tro ikke inn i detaljer.

Det som kanskje overrasker mest er at iPad-salget har gått ned endel, mens Mac går noe opp. Dette med tanke på at designet på MacBook Air og MacBook Pro ikke er endret, men at iPad Air har et nytt design, og at iPad mini endelig har fått Retina-panel.

Tim Cook kunne endelig kvitte seg med Apple TV-stempelet som en hobby: Han hadde ikke noe valg, de har solgt 20 millioner enheter av den lille strømmeboksen.

Apple kjøper aldri store selskaper, men det betyr ikke at de ikke shopper: I løpet av de siste 18 månedene har de kjøpt 24 selskap.

Cook hevdet i forbindelse med iPad at Microsoft burde ha lansert Office til selskapets nettbrett tidligere enn de gjorde.
 

Kilder:
Apple pressemelding
iMore

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse