Annonse


Gir deg penger for gammel Mac

Har du en gammel Mac, iPod eller mobil (hvilken som helst type) liggende i kjellerboden?

Gjenvinningsprogram
Da kan du kanskje få deg noen ekstra kroner til 17. mai-feiringen.

For Apple har nå satt i gang et gjenvinningsprogram som lover deg penger tilbake dersom den gamle gjenstanden din har verdi.

– Vi ønsker å bruke all vår skaperkraft og all vår ekspertise på å gjøre planeten sikrere og miljøet bedre, sier Apples miljødirektør Lisa Jackson til nyhetsbyrået AP.

Annonse


Finn mer lønnsomt?
Hva som har verdi eller ikke, sier derimot ikke Apple noe om.

Og siden brukte Mac-er jo er ganske attraktive på bruktmarkedet (og de aller eldste kan oppnå skyhøye priser som samleobjekter), kan det jo tenkes du er bedre tjent med å legge den ut på Finn.no.

– Overfører penger til din konto
I Apples invitasjon til brukerne heter det blant annet:

Enten det er en iPhone, iPad, Mac eller PC, og enten den fungerer eller ikke, tar vi imot den og finner ut om den kvalifiserer for gjenbruk og har en økonomisk verdi. Hvis den har en verdi, overfører vi beløpet direkte til din bankkonto. Hvis ikke, kan du resirkulere den på en ansvarlig måte gjennom et av våre gratis resirkuleringsprogrammer.

Bedre for nordmenn?
Ved første øyekast kan det se ut som systemet er gunstigere for norske brukere enn for amerikanske.

For på den amerikanske Apple-siden som forkynner ordningen står det ingen ting om cash, bare om tilgodelapper og gavekort.

Retur uansett
Det samme går fram av en artikkel i det amerikanske tidsskriftet Time, der Apples gjenvinningsprogram blir beskrevet som en ren rabattordning.

I Norge er det allerede lovpålagt retur av el-utstyr som også omfatter Apple-butikker (Apple Store finnes ikke i Norge, men kjedene Humac og Eplehuset ligner). Apples egen returordning kommer dermed i tillegg til denne.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse