Annonse


Nå øker han prisen

I 2011 økte Netflix prisen med 60 prosent for sine brukere i USA. Det førte til at de mistet 800 000 abonnenter.

Har holdt pris i tre år
Siden har selskapet vært ytterst forsiktige med å gjøre abonnementet dyrere, og faktisk har de holdt dagens lave pris på 7,99 dollar (79 kroner i Norge) pr. måned siden.

Men nå signaliserer Netflix-sjefen Reed Hastings at prisen skal opp for nye kunder (det ser ut som de eksisterende inntil videre beholder den gamle prisen). I første omgang i USA, men det ville ikke overraske oss om dette kommer til å få konsekvenser også for den norske prisen.

Går opp til 11,99 dollar
– Vi snakker om en dollar eller to i forskjell, sa Reed under en videokonferanse for investorer natt til i dag norsk tid, der han la fram resultatente for første kvartal.

Annonse
Mer konkret vil ikke Reed være, men det han sier vil bety at prisen vil øke til maksimalt 9,99 dollar. Trolig kommer prisoppgangen i slutten av juni eller i begynnelsen av juli – i første omgang altså for de som ikke er kunder fra før.

Norsk pris kan bli 112 kroner
Bruker vi samme logikk som med dagens pris (oversetter dollar til kroner direkte, uten å ta hensyn til valutakurs), snakker vi altså om en oppgang fra 79 til 99 kroner måneden.

Det som kompliserer bildet noe, er at man i USA opererer med priser basert på antallet samtidig videostrømmer.

Annen prismodell
For to samtidige strømmer er prisen 7,99, mens den for fire strømmer er 11,99 dollar. Kommer to dollar på toppen av disse prisene, snakker vi altså om henholdsvis 9,99 for to strømmer og 13,99 for fire.

Men som sagt, ingenting er bekreftet ennå – verken når det gjelder norsk eller amerikansk pris.

Kilde:
CNet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse