Annonse


Gjør Nike seg klare til iWatch?

Det ser ut til at Nike er i ferd med å legge ned dingse-satsingen sin.

Starten på slutten?
Siden lanseringen av den første treningsklokka
FuelBand i 2012 har ikke selskapet vært så veldig kjappe med å oppdatere maskinvaren.

Det kom riktignok en noe forbedret modell høsten i fjor, men følelsen av at dette er noe de ikke helt har trua på (i hvert fall ikke i sin nåværende form), er det ganske lett å se.

Nå skal visstnok 55 av 70 personer i FuelBand-teamet ha blitt bedt om å gå. Dette er en gruppe som ikke bare har laget FuelBand, men også den mer proffe sportsklokka Nike+ SportWatch GPS.

Annonse
Satser på apps
Til Re/Code sier Nike at de vil fortsette å forbedre Nike+ FuelBand-appen (med støtte for iWatch senere i år?), og støtte den nyeste modellen som kom i fjor høst, FuelBand SE, i overskuelig fremtid, men om det kommer ny maskinvare vites ikke. De påstår like fullt at Nike+ FuelBand SE er en «en viktig del av våre forretninger».

Det ser altså ut til at de satser på programvare fremfor maskinvare.

Tok tidlig i bruk Apple-teknologi
Dette så vi konturene av allerede i september i fjor når Apple lanserte iPhone 5s med ekstra-CPU-en Apple M7 som følger med på hvor du er til enhver tid, men som nesten ikke bruker strøm i det hele tatt.

Nike var nemlig de første med støtte for brikken i sin trenings-app Nike+ Running til samme telefon.

Tim Cook og Nike
Timingen er interessant av to grunner: Apple-sjefen sitter i Nike-styret, og førstnevntes iWatch ventes i år. Har de to selskapene blitt enige om å ikke tråkke i hverandres bed? Det blir spennende å se i løpet av året.

Det var i september i fjor det ble avslørt at Nikes sjefsdesigner Ben Shaffer trolig nå har Apple
som arbeidsgiver for å forske frem «wearables».
 

Kilder:
Cnet
Re/Code

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse