Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Galaxy Samsung S5 holder det gående like lenge som Apples nyeste nettbrett iPad Air i Phonearena.com sin spesial-test av batterilevetid. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Galaxy S5 banker alle i sjokk-test

Varer like lenge som iPad Air under bruk.

Samsungs nye toppmodell, Galaxy S5, er ikke den kjappeste mobilen på markedet, men det gjør kanskje ikke så mye likevel.

Mobil med nettbrett-batterilevetid
For i likhet med
LG med deres G2-modell fra 2013, leverer S5 svært god batterilevetid. Faktisk har aldri Phonearena.com sett noe lignende fra mobiler i samme segment.

For når de kjørte S5 gjennom en spesiallaget batteri-test, skrudde ikke skjermen seg av før det hadde gått 8 timer og 38 minutter.

Kun tre nettbrett er bedre
– Dette er det beste resultatet vi har fått fra en flaggskip-mobil noensinne, forklarer Phonearena.com. Den stoppet nemlig opp bare litt før enn mellomklassemobilen Xperia C med et 2390 mAh-batteri.

For å sette disse timene i perspektiv klarer nettbrettet Galaxy NotePRO 12.2 omtrent ni timer, men igjen: Det er et nettbrett, og har derfor masse plass til batterier

Faktisk klarer Galaxy S5 å holde liv i seg under bruk akkurat like lenge (på minuttet, faktisk) som Apples nyeste 10″-nettbrett iPad Air. Air har et 8,827 mAh-batteri.

Dette er intet mindre enn veldig imponerende: Samsung Galaxy S5 har like god batterilevetid under bruk som de nyeste nettbrettene. (Ill.: phonearena.com)

2800 mAh-batteri
Det mest overraskende her må være at Samsung bare bruker et 2800 mAh-batteri for oppnå disse resultatene.

Noe større har den blitt, les mer om dette i vår MWC 2014-forhåndstitt.

Av alle ting er det altså batterilevetiden som er dette produktets store styrke. Det hadde vi ikke ventet fra Samsung, et selskap som er kjent for å lasse på med funksjoner og maskinvare i bøtter og spann.

Denne gang har de holdt tilbake for å levere kundene sine noe de trolig vil sette mer pris på enn at deres mobil er x-antall prosent kjappere i en 3D-test.

 

Kilde:
Phonearena

Stikkord: galaxy, samsung