Annonse


Nå følger platebransjen etter

Tirsdag skrev vi om filmbransjen som går til sivilt søksmål mot fildelingskongen Kim Dotcom.

Lady Gaga, Jay-Z og Pink
Nå går også musikkbransjen til privat søksmål mot den høyprofilerte tyskeren, som ble arrestert under en tungt bevæpnet politirazzia i New Zealand i januar 2012.

Ifølge Cnet dreier søksmålet seg om 87 sanger som platebransjeorganisasjonen RIAA mener å ha funnet på serverne til Kim Dotcoms tidligere fildelingstjeneste MegaUpload.

Disse inkluderer låter fra blant andre Lady Gaga, Jay-Z og Pink.

Annonse
Tok betalt og betalte
Siden MegaUpload tok betalt av sine brukere (og faktisk betalte de som bidro med innhold), mener platebransjen at de har en bedre sak enn de har mot annonsebaserte fildelingsnettverk som The Pirate Bay og andre gratistjenester der brukerne deler innhold uten vederlag.

– For å sikre seg en stor og stadig voksende tilgang til populært opphavsbeskyttet materiale som du kunne selge tilgang til, betalte saksøkte brukere for å laste opp populært innhold til Megauploads servere, heter det blant annet i søksmålet.

– Angrep på nettskyen
Kim Dotcoms amerikanske advokat Ira Rothken er ikke overraskende uenig i dette.

– RIAA, MPAA (filmbransjens organisasjon journ.anm.) og DOJ (Department of Justice – det amerikanske justisdepartementet journ.anm.)er som tre blinde mus som følger hverandre i grunnløse krav og i angrep på nøytral nettsky-teknologi, smeller det fra den kanten via Twitter.

Kan få 20 år
For RIAA og MPAA handler det om penger.

Men dersom Kim Dotcom skulle bli dømt i straffesaken amerikanske myndigheter har reist mot ham, risikerer han 20 år bak murene.

Derfor er det svært viktig at han lykkes i sin kamp mot å bli utlevert fra New Zealand, der han inntil vider eer en fri mann.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse