Annonse


– USA bombarderer oss med spam!

Ikke alt som kommer fra USA er godt.

Djevelskap til plage
Det har kubanerne bittert fått erfare, både på den ene og andre måten.

USA har kanskje sluttet med å lure inn eksploderende sigarer i regjeringskontorene. Men kubanske myndigheter mener nå at deres erkefiender like nord for den karibiske øya nå har funnet på annen djevelskap for å plage dem.

Stikkordet er god, gammeldags digitalt søppel – populært kalt spam.

Annonse
– Rammer kundene
– Det overbelaster nettverkene våre, noe som fører til dårlige tjenester som rammer våre kunder, sier sikkerhetssjef Daniel Ramos Fernandez i det statlige teleselskapet ETECSA (Empresa de Telecomunicaciones de Cuba).

Spammen kommer ifølge myndighetne i form av kaskader med e-post. Ikke sjelden er teksten av politisk karakter. Ja, rent ut sagt antikommunistisk, vil vi tro.

Mobil-spam under konsert
Det skal ikke være første gang amerikanerne lammer kubansk kommunikasjon.

Da den colombianske stjernen Juanes holdt konsert i Havana i 2009, skal USA ifølge kubanske myndigheter ha spammet det kubanske mobilnettet med 300 000 tekstmeldinger i løpet av fem timer.

Twitter-klone
Helt tatt ut av lufta er neppe dette, for i forrige uke kunne det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press fortelle at amerikanske myndigheter sto bak et Twitter-ligende program kalt ZunZuneo.

Dette gjorde at amerikanske myndigheter ble i stand til å «teppebombe» sakesløse kubanere med antikommunistisk propaganda i stor stil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse