Annonse


HTC One M8 er kjappere enn Galaxy S5

Nye HTC One M8 er i de aller fleste testene kjappere enn Samsungs nye flaggskip Galaxy S5, og selv seks måneder gamle iPhone 5s er kjappere i flere av testverktøyene enn S5.

Bittelitt kjappere enn 5s
Det har troverdige 
AnandTech funnet ut etter å ha kjørt toppmodellen gjennom en massiv ytelsestest.

Det er kun i 2 av hele 39 tester Samsungs toppmodell kommer seirende ut av ringen:

GFXBench 3.0 ALU Test med 60,1 FPS sammenlignet med iPhone 5s‘ 60,0 FPSForskjellen er altså så minimal at den ikke har noen innvirkning i det hele tatt.

Annonse
Les også: Slik er det å bruke Galaxy S5.

iPhone 5s klarer seg bra
Tredjeplassen stikker
M8 av med med 59,8 FPS i samme test. Samtlige av de nyeste toppmodellene får omtrent samme FPS i denne testen.

At iPhone 5s scorer godt er fordi den har mindre skjerm, og derfor lavere oppløsning enn konkurrentene, men også det faktum at maskinvaren og OS-et er optimalisert for hverandre på en måte Android-leiren ikke kan få til på samme måte.

Best på mtexel-test
Test nummer to den vinner, og det med mye klarere margin, er også grafikk-relatert med samme test-program, men den delen av testverktøyet som måler «fillrate». Der scorer S5 fine 4219 mtexels.

På andreplass er M8 (3925) etterfulgt av Google Nexus 5 (3291). I denne testen gjør iPhone 5s det dårlig, og må finne seg i å havne på nest siste plass med 2669.

Dårlig på lesetest
Delen der Galaxy S5 gjør det sjokkerende dårlig er tilfeldige lese-tester (4 KB) av NAND-minnet. Den helt nye telefonen som lanseres i Norge i morgen kommer inne på sisteplass.

Den gjør det noe bedre på samme sekvensiell-skrivetest, altså 4 KB, og mye bedre i testen 256 KB-filer (tredjeplass) som leses inn tilfeldig av testprogrammet. Her har Samsung tatt grep, og leverer bedre resultater enn forgjengeren.

Oppsummering:

* HTC M8 vinner: 18/39. 
iPhone vinner 13/39.
* Galaxy S5 2/39.

 

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse