Annonse


Nye Nvidia-drivere gir utrolig ytelsesløft

Vi skrev for ikke så alt for lenge om AMD Mantle, en driveroppdatering som øker ytelsen betraktelig i spill på utvalgte skjermkort fra selskapet.

– Opp til 71 prosent kjappere
Nvidia vil ikke være dårligere, og har lansert beta-drivere (337.50 – last ned) som tar opp kampen mot AMDs alternativ til DirectX, altså Mantle.

Selskapet skryter av at spill-produsetenene ikke behøver å legge til spesiell støtte for å dra nytte av de nye driverne, som AMDs Mantle krever.

Nvidia lover DirectX 11 og SLI-ytelsesforbedringer opp til 71 prosent, kortere innlastingstid av spill, nye og oppdaterte SLI-profiler, samt 3D Vision-forbedringer (DirectX 10 og 11).

Annonse
GeForce Experience i ny versjon
Det er ytelsen i DirectX 11-spil, og SLI-oppsett, som drar nytte av de nye driverne.

Nvidia påpeker nemlig at det er entusiast-maskiner som i første rekke får den største ytelsesgevinsten, men et videoklipp av en uavhengig tester viser at skjermkort som GTX 760 også har mye å hente.

Ikke nok med det, men GPU-produsenten har også oppdatert GeForce Experience til versjon 2.0. De nye driverne kreves for å bruke de nye funksjonene i denne oppdateringen.

Dette er nytt i GeForce Experience 2.0.

Disse driverne er ganske utrolige
Denne testeren fant store forbedringer i Battlefield 4 med de nye driverne i kombinasjon med Nvidia GTX 760 (1900 kroner), AMD FX-8350 CPU (1300 kroner) og 16 GB 1333 DDR3 RAM.

Så store forbedringer er det, at tester «iNoToRiOuS» kunne gå fra høy oppløsning med MSAA av, til Ultra-oppsett, og likevel få flere bilder i sekundet.

Dette sier Nvidia
​Ifølge Nvidia er ikke dette bare nok en driver-oppdatering:

«Ved å være laser-fokuserte på DirectX 11 (og kommende DirectX 12), har vi dramatisk forbedret effektiviteten med vår nye DirectX 11-driver. Dette muliggjør ytelsesforbedringer opp til 71 prosent i Direct X 11-spill, og andre fordeler i spill med fler-GPU-SLI-støtte.

Til forskjell fra spill optimaliserte for tilpassede grafikk-API-er, kan våre nye forbedringer gi bedre ytelse i alle DirectX 11-spill sekundet de er i salg, uansett hvilken utvikler eller utgiver det er snakk om», forklarer Nvidia, og presiserer at ytelsesforbedringene kommer til gode i alle Nvidia-kort med støtte for DirectX 11.

​​De nye driverne gir i første rekke ytelsesforbedringer i følgende topp-spill (ikke en komplett liste):

* Assassin’s Creed IV: Black Flag
* Batman: Arkham Origins
Battlefield 4
BioShock Infinite
Call of Duty: Ghosts
* Far Cry 3
* Hitman Absolution
Sleeping Dogs
Sniper Elite V2
Star Swarm
Thief
Titanfall
Tomb Raider
Total War: Rome 2

Et stikk til AMD
«Sammenlignet med vår konkurrents nye, og mye diskuterte API, avslører våre tester at kombinasjonen 337.50-beta-driverne med DirectX 11, leverer en kjappere opplevelse med riktig maskinvare – maskinvare man finner i entusiast-maskiner:»

Flere spill-tester med de nye driverne:

SLI-forbedringer:

 

Kilde:
GeForce

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse