Annonse


Glem Gear – nå kommer «Solo»!

Himmelens porter åpnet seg. Folk ramlet av stolene og løp jublende ut i gatene. Applausen ville ingen ende ta. Garvede teknologijournalister gråt av glede.

Eh, nei.

Trenger telefon
Men litt oppsikt vakte det i hvert fall da Samsung presenterte sin smartklokke Galaxy Gear (les ITavisens test HER) på IFA-messen i Berlin i fjor høst.

Det var bare én ulempe: Klokka var helt avhengig av en Galaxy-telefon, Android og Bluetooth for å fungere.

Annonse


Frittstående modell
Dette vil nå Samsung rette på, skal vi tro den koreanske avisa The Korea Herald.

Ifølge avisa er de snart klare med et frittstående modell som både kan ringe, sende tekstmeldinger og stort sett gjøre det meste du forventer av en smarttelefon – helt alene.

Klokka vil følge USIM (Universal Subscriber Identity Module) -standarden – noe som i praksis vil si at den inneholder en eller annen form for SIM-kort.

Telefonen utvikles i samarbeid med SK Telecom.

Møt «Solo»!
Og navnet blir – fortsatt ifølge avisa – etter alt å dømme «Galaxy Gear Solo». Men dette er fortsatt under diskusjon og kan komme til å endres, sier interne Samsung-kilder.

Telefonen vil ifølge avisas kilder i første omgang bare bli lansert i Sør-Korea. men de utelukker ikke at den på sikt også vil bli solgt i resten av Asia og i Europa og USA.

Bekrefter patent
Det koreanske patentkontoret bekrefter at Samsung har søkt om patent på en klokke ved navn Solo.

Samsung vil på sin side ikke bekrefte eller avkrefte noe som helst, men en talsmann for selskapet har denne muligens avlsørende ikke-kommentaren:

– Jeg er ikke autorisert til å snakke om produkter som ikke har blitt lansert offisielt ennå.