Annonse


– Denne gangen skal det bli mye enklere

Onsdag i forrige uke lanserte Amazon Fire TV, en helt ny TV-løsning som tar luven av både Googles Chromecast og Apples Apple TV.

Google TV – en fiasko
Selv om Google har hatt en vanvittig suksess med den lille HDMI-dingsen Chromecast (ikke minst i Norge), har de hatt langt mindre hell med lisensløsningen Google TV.

Ideen var at TV-produsenter og TV-boksleverandører skulle inkorporere deres løsning i produktene sine, men så langt har vi bare sett et fåtall gjøre det. Og de som har gjort det, er ikke helt fornøyd.

Så kommer Android TV…
Nå satser Google på en helt ny løsning.

Annonse
Nettstedet The Verge har fått eksklusiv tilgang til materiale som viser at søkemotorgiganten er i gang med Android TV, en plattform som ligner mye mer på Apple TV og Fire TV enn på Chromecast.

Enkelt og åpent
Hele ideen baserer seg på samme filosofi som Android, operativsystemet som i dag sitter på et flertall av verdens smarttelefoner og stadig flere nettbrett.

Altså en åpen løsning og et enkelt utviklergrensesnitt som gjør at alle kan utvikle egne apper og tjenester som kjører på systemet.

Håper på suksess
I likhet med Google TV er håpet at produsentene skal bygge inn Android TV i sine ulike bokser og TV-modeller.

Forskjellen er at Google denne gangen er langt mindre ambisiøse, og at de har gjort en rekke justeringer for å sikre den utbredelsen i markedet Google TV aldri fikk.

– Kino-aktig og moro
– Android TV er et underholdningsgrensesnitt, ikke en dataplattform. Alt sammen handler om å finne og nyte innhold med minst mulig motstand. Det vil bli kino-aktig, moro, flytende og raskt, skriver Google i sitt interne skriv.

Slik The Verge beskriver Google TV, har den svært mange likheter med Fire TV.

Mange likheter
Blant annet kan du søke og velge program med stemmen. I tillegg har den et smart system for å skreddersy TV-tilbudet til dine behov.

Android TV vil også legge vekt på spill i tillegg til TV-serier og filmer.

Både Google og andre
Om bord ligger selvsagt Googles egne tilbud som Play, YouTube og Hangouts.

Men også Netflix, Hulu, Pandora og Vevo har støtte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse