Annonse


– Jeg spør deg med respekt

Nå skal vi være veldig forsiktige med å drite ut den japanske mafiaen. Veldige forsiktige.

For verden er et lite sted, og før vi klarer å si «banzai» sitter morske, tungt tatoverte herrer i en limo på Gardermoen med kurs for Havnelageret.

Så derfor: Respekt!

Yakuza-gruppe
For det er det de spør om, så vidt vi kan forstå av den Google-oversatte japanske nettsiden zenkokumayakubokumetsudoumei.com (oppgave for helga: pugg navnet!).

Annonse
Siden er opprettet av Yamaguchi-gumi, den største grupperingen innen den japanske Yakuza-mafiaen.

Drepte rival med samurai-sverd
La det være sagt før noen begynner å fnise: Lederen for Yamaguchi-guni, Kenichi Shinoda, har tilbrakt flere år i fengsel for å ha tatt livet av en rival med et samurai-sverd.

Dermed er det kanskje ikke åpenbart at man tar kontakt dersom man vil komme med forsiktig (veldig forsiktig) kritikk av nettstedet hans og gjerne vil komme med noen velmente tips om hvordan den kan bli bedre.

– Vi er komplette amatører
Men frykt ikke: Mafiaens webdesignere er de første til å innrømme at dette kan de nok litt dårligere enn utpressing, ulovlige pengespill, prostitusjon, svart husbygging og konkurransehemmende søppeltømming.

Med lett fortolkning av Google-oversettelsen slik at den blir forståelig:

– Vi er komplette amatører når det gjelder hjemmesider. Jeg tror også det er noe som er litt skjemmende her. Vennligst tilgi oss. Har du tips og råd – send oss en e-post.

Nei til narkotika
For øvrig ser det ut til at sterk motstand mot narkotika (en geskjeft Yakuzaen i hvert fall etter eget utsagn ikke er involvert i) som er hovedfokus på siden.

– Forby narkotika, rens nasjonen og utvis forbryterne, heter det blant annet.

– Jeg spør deg med respekt
Det hele avsluttes med en hilsen til leserne:

– Med hensyn til våre aktiviteter, ønsker jeg å ha din forståelse og ditt samarbeid for alle i nasjonen. Jeg spør deg med respekt.

Fullt lovlig
For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Yakuza-organisasjonen i seg selv er fullt lovlig, selv om medlemmene ofte er involvert i aktiviteter som påkaller politiets interesse.

Den har et godt synlig hovedkvarter i Kobe, der sjefene sitter og deler ut visittkort som om de var vanlige, japanske forretningsfolk.

Sliter med rekrutteringen
Men selv om de fortsatt blir framstilt som en slags helter på filmer og i tegneserier i Japan, sliter de med rekrutteringen.

Det kan kanskje være årsaken til at de nå går ut og markedsfører seg på nettet.

Kilder:
BBC
The Guardian
Natt & Dag

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse