Annonse


Nå får Chromecast og Apple TV en farlig konkurrent

Dessverre kan ikke nordmenn kjøpe den ennå. Men når vi så hvordan det gikk med Googles kjekke, lille TV-stikke Chromecast (som nå selger i titusentall her i landet) vil vi tro at også Amazon vil kjenne sin besøkelsestid.

Tre ganger kraftigere
Uansett ble den lansert i USA i går, Kindle Fire TV. En kjekk, liten boks på under to centimeter i høyden som koster amerikanerne 99 dollar (om lag 592 kroner).

Boksen, som har 1080p-bildekvalitet og Dolby Plus flerkanalslyd, er betydelig kraftigere enn både Apple TV og Chromecast. Faktisk har den tre ganger så mye prosessorkraft som konkurrentene. Og det inkluderer også Roku 3.

Rikt utvalg
Det viktigste er likevel hva den kan gjøre.

Annonse


Og heller ikke her er Amazon snaue. Selvsagt har den Netflix om bord, siden denne strømmetjenesten nærmest har blitt obligatorisk på alt utstyr i heimen.

Men du kan også velge i Amazons enorme utvalg av filmer og TV-serier. Hele 200 000 titler er lagt ut for salg og leie. Det gjelder også Amazons svar på Netflix House of Cards, den egenproduserte serien Alpha House.

I tillegg gir dingsen deg også tilgang til en rekke spill. Amazon nevner Monsters University, The Game of Life, The Walking Dead, NBA2K14, Asphalt 8, Riptide GP2 og Despicable Me: Minion Rush.

Forutser vanene dine
Det vil føre for langt å ramse opp alle funksjonene og tilbudene (du kan se dem HER), men det er spesielt tre ting vi legger merke til:

Funksjonen ASAP forutser hva du vel se neste gang, og legger materialet klart for deg slik at du slipper å vente på buffring.

Sammenligner priser
Du kan søke med stemmen, slik at du ikke lenger trenger å knote bokstaver med fjernkontrollen.

Og endelig har Fire en funksjon som lar deg sammenligne prisene på filmer som finnes flere steder, slik at du kan velge det billigste alternativet.

Det amerikanske nettstedet The Verge fikk en forhåndstitt:

Kilde:
Amazon

Se også DinSide.no

 

Annonse