Annonse


Windows 8.1 Update kommer neste uke

Vi følger Microsofts direktesending fra The Moscone Center i San Fransisco.

Windows Phone 8.1: Windows Phone 8.1 rulles ut til støttede enheter i løpet av de kommende månedene som en oppdatering, enten sent denne måneden, eller tidlig i mai.

Oppdateringen kommer forhåndsinstallert på nye mobiler.

Windows 8.1: Oppdateringen til Windows 8.1 heter offisielt bare Update (og ikke Update 1, som vi har referert til mange ganger), og kommer allerede neste uke: 8. april for å være nøyaktig. Oppdateringen rulles ut via Windows Update.

Annonse
Les også: Her er Nokias superlekre toppmodell.

Alle bilder: Microsoft.

Windows 8.1
Windows 8.1 Update (muligens det offisielle navnet?) var siste del av pressekonferansen.

Vi vet om de aller fleste endringene allerede: Blant annet mulighet til å feste Modern UI-apper til skrivebordsverktøylinjen, og bedre mus- og tastatur-støtte – blant annet er det enklere å bytte mellom åpne apper med den tradisjonelle måten å styre en datamaskin på.

Nye Windows Store til Windows 8.1 Update kommer enn selve oppdateringen.

Microsoft lover å spandere dokumentasjon til utviklere så de enklere kan optimalisere appene sine for mus- og tastatur-bruk.

Det siste. og noe av det beste viktigste er Universal Apps, altså apper som fungerer på Windows 8, Windows Phone og Windows RT. Kjøp en Windows 8-app, og du får samme app gratis til Windows Phone, Windows RT og Xbox One. Dette kan bli en av Microsofts største styrker.

Dette er kult
Wi-Fi Sense-funksjonen i 8.1 er smart nok til å koble seg til åpne gratis-nett helt automatisk. Vi får håpe det er et slags sikkerhetslag implementert i dette.

– Vi konstruerte Wi-Fi sense for å dra nytte av Windows Phone’ personlige natur, dette for å kunne dele dine egne WiFi-passord med venner. Godkjente venner kobles automatisk til ditt hjemmenett. En smart og kjærkommen funksjon.

Tastaturet er veldig viktig, og snakkes egentlig ikke nok om når det diskuteres mobil-operativsystemer.

Det nye tastaturet i 8.1 lærer deg å kjenne, akkurat som Swype til Android – dessuten kan du «tegne» ord, akkurat som Android-appen.

IE 11 er innebygget i Windows Phone 8.1.

Apple: Ballen er i deres banehalvdel.

Kobler du mobilen til en Windows 8-PC, synkroniseres tema-farge mellom enhetene, og er man koblet PC-en til WiFi, deles dette passordet automatisk med din Windows Phone 8.1.

Windows Store og ny kalender
Windows Store er forbedret. – Alt handler om apper. Apper som passer for deg plasseres i første rekke. Du har selvsagt fortsatt tilgang til kategorier og promoterte apper.

Windows Phone 8.1 leveres også med en ny kalender-app med hurtigvisning over dine kommende avtaler.

Ikke bare Skype oppdateres til 8.1, men også en mye brukt app: Facebook.

Cortana – Personlige assistenten
Noe av det viktigste fremover eer personlige assistenter, noe Windows Phone 8.0 mangler. Det er altså i Windows Phone 8.1 Cortana først introduseres, og nå er den personlige assistenten offisiell.

Ikke bare er Cortana en smart assistent du snakker til for å få levert personlig informasjon i forhold til hva du er og driver med, men tjenesten brukes også for lokal-søk.

Det beste: Tredjeparts-apper kan kobles til Cortana. Skype er også støttet så du kan be henne ringe personer i kontaktlisten din. Det kommer forøvrig en ny Skype-versjon til Windows Phone 8.1.

Ikke til Norge
Akkurat som Apples Siri starter Cortana som en beta-test i USA; og rulles senere ut i de store landene. Noe som betyr: Ingen lansering i Norge med det første, kanskje ikke på lang tid.

Dette overrasker uansett ikke, da den ekte Bing-opplevelsen fortsatt ikke er lansert her til lands. Cortana er fullstendig bygget på Microsofts søketjeneste.

Cortana er smart nok til å si ifra om du lager to avtaler på samme tidspunkt, og lar deg elegant endre en av avtalene.

Cortana leser også e-posten din, om du så ønsker – dette gjør Cortana mulighet til å være pro-aktiv- Ute på en flytur? Da leverer Cortana den riktige informasjonen på den rette tiden.

Låsskjermen og bakgrunner
Windows Phone-sjef Joe Belfiore​ er på scenen, og proklamarer at vi vil se langt flere Windows Phone-mobiler i år enn hva tidligere har vært tilfellet.

Følg med på direktesendingen nå, for de demonstrerer Windows Phone 8.1. Varselsenteret som har lekket i forkant av pressekonferansen ble vist frem, det samme ble den nye lås-skjermen.

Lås-skjermen sier du? Ganske kjedelig? Nei, kanskje ikke – dette fordi Microsoft har laget noen nye utviklerverktøy (API-er).

Dette gjør det mulig å lage sine helt egne låsskjermer med støtte for tredjeparts-apper som Vine, Instagram og Snapchat i første omgang. Appene kan altså ta over åpningsskjermen.

Når det kommer til det visuelle, har dette allerede vært kjent en stund, men er likevel godt å få bekreftet: Bakgrunnene skinner igjennom på Startskjermen. Dette gjør det rene og pene Modern UI-grensesnittet enda lekrere.

 

Keynote 17:30 norsk tid
Selskapet skal snakke om Windows og Windows Phone 8.1. Windows er allerede oppdatert til 8.1, men det er ikke mobil-OS-et – det er altså sistnevnte som trolig vil kunne skilte med de største nyhetene.

Les også: Så mye lekrere blir Windows Phone 8.1.

De aller meste i Update 1 til Windows 8.1 er kartlagt, og lekket, for lengst.

Du kan følge keynoten direkte HER, de strømmer video, eller følge med på denne saken som vi fortløpende oppdaterer med de viktigste nyhetene.

Forøvrig; Cortana er nå offisielt avslørt.

Se også digi.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse