Annonse


Ikke les dette om du liker å bli lurt

Så var den den dagen igjen.

Google versting igjen
I år som ellers står teknologiselskapene i kø for å lure oss. Og Google er som vanlig verstingen (listen over samtlige Google-aprilspøker fra 2000 og fram til i dag finner du HER).

I år slapp de løs alle kontorene sine, slik at fantasien kunne få fritt spillerom.

Magisk hånd
Google Japan lanserte The Magic Hand, en mekanisk hånd som skal gjøre det letter å skrive inn tekst på nettbrett og mobil.

Annonse
Hånden fås i flere varianter for å passe til din personlighet og ditt humør.

Ta en «Shelfie»
Hovedkontoret kunne skilte med «Gmail Shelfie», der du kan gjøre Gmail-kontoen din til et selvdiggerprosjekt i en håndvending.

Google Maps lanserte «Find Pokémon», der spillfiguren fra Nintendo-universet skjuler seg rundt om i verden og du utfordres til å finne ham.

Fotobombe
Google+ introduserte Photobombs, der du kan lette inn gjestevisitter fra kjendiser (det åpner med Bay Watch-stjernen David Hasselhoff) i feriebildene dine.

Og dette er bare et utvalg. En god oversikt finner du HER.

Fiktive produkter
Men Google var ikke alene om å narre oss.

Flere teknologiselskaper våget seg utpå med høyst fiktive produkter.

Underlig nok hadde Samsung og HTC samme spøk. Samarbeidet de, mon tro?

Hadde samme spøk
Begge «lanserte» en høyteknologisk hanske (HTC Gluuv og Samsung Fingers) som langt på vei kan erstatte mobilen.

For hva er smartere enn å ha ting direkte på hånden i stedet for å måtte fikle etter en dings i lomma eller veska? Helt i tråd med den nye «wearable»-trenden, spør du oss.

3D-modell erstatter tårn
Også pressefolk vil gjerne lure oss denne dagen.

Britiske The Register skrev at Londons landemerke BT Tower, som står for mye av den trådløse kommunikasjonen i verdensmetropolen, skal erstattes av en 3D-modell (skrevet ut på en 3D-skriver, selvsagt).

Følg med, vi skriver
Her hjemme var vi også spøkefulle. Våre gode kolleger i TEK ville la leserne følge med på journalistenes arbeid i sanntid.

Kan du tenke deg noe mer interessant enn å se fire menn skrive på tastatur mens de tar seg en slurk av kaffekoppen innimellom?.

Master for selvlærte
Computerworld fortalte oss at Høgskolen i Oslo og Akershus vil tilby «master i autodidaktikk» (selvlære), slik at norsk IT-bransje kan få flust med Steve Jobs’er.

Og så var det oss, da. Men den skjønte du vel uten at vi trenger å si noe?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse