Annonse


– De henger langt etter Apple

Den svært så respekterte nettsiden AnandTech har karret til seg all informasjon de har funnet om Apples A7-brikke som er å finne i iPhone 5s, iPad Air og iPad mini Retina.

Skryter stort av A7
«Når vi studerer Cyclone (det internet A7-brikkenavnet) gjør det en ting klinkende klart: Resten av spillerne i bransjen siktet ikke høyt nok»​, er AnandTech-grunder Anand Lal Shimpi‘ konklusjon.

Det spesielle med A7, og produktene som bruker brikkene, er at Apple tenkte ganske langt fremover, men likevel ikke. 

Det er svært mye kraft i A7-brikkene, og de er klokket veldig konservativt – problemet er uansett at samtlige av enhetene med denne brikken kun har 1 GB minne.

Annonse
Anand Lal Shimpi har lang fartstid som teknologi-journalist, og gode kunnskaper innen data-ytelse. Han hevder Apple sikter høyt med A7-brikken, men skjønner samtidig ikke hvorfor de ikke har puttet inn mer enn 1 GB RAM i de nyeste iOS-produktene. (Ill.: @anandshimpi)

2 eller 4 GB RAM i iPhone 6?
Mer minne vil virkelig sette fart på Apples dingser, men trolig i kombinasjon med en noe høyere klokkefrekvens, og vi vet jo alle at det igjen går utover batterilevetiden.

Apple kan aldri igjen levere en batterilevetid dårligere enn ti timer på nettbrettene sine. Så viktig er dette. Det er noe kundene for lengst har blitt vant til siden iPad fra 2010.

Shimpi går enda lenger i sin skryt, og hevder at «Cyclone er større enn noe annet som har blitt puttet inn i en mobiltelefon. Apple bygget ikke en Krait/Silvermont-konkurrent, de bygget noe som var mye nærmere Intels store kjerner»​.

Ingenting er perfekt
Men Shimpi ser også at det er utfordringer, men dette er i hovedsak luksusproblemer som løses med tiden til hjelp:

«Cyclone er et dristig trekk av Apple, men som ikke er uten utfordringer. Det er fortsatt slik at det nesten ikke er noen apper til iOS som tar i bruk all ytelsen til CPU-en.

Mer enn noe annet trenger Apple applikasjoner som virkelig demonstrerer hva som er mulig. Utfordringen er at Cyclone bruker en god del strøm når begge kjernene kjører på full guffe.»

Batteriet før maksytelse
«Slik ting er nå er greia at Cyclones ytelse egentlig brukes til å få den i dvale og strømsnill så fort som mulig.

Det andre problemet jeg ser er at selv om Cyclone er veldig fremtidsrettet, lanseres den i enheter med bare 1 GB RAM.

Det er veldig sannsynlig at man møter minne-begrenseringer før man treffer CPU-ens ytelsestak om du har planer om å beholde produktet lenge.
 

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse