Annonse


Derfor skrev Steve Jobs dette

Google og Apples trolig ulovlige samarbeid om ikke å rekruttere hverandres medarbeidere satte en brutal stopp for karrieren til minst en Google-ansatt.

Hemmelig avtale
Det er fra før av kjent at Google-sjef Eric Schmidt og Steve Jobs hadde en gentleman-avtale om ikke å rekruttere hverandres medarbeidere.

Nå er det første konkrete eksemplet på hva som skjedde om noen prøvde seg på dette, avslørt av PandoDaily etter at hemmelige dokumenter har blitt klarert for offentlig innsyn.

Les også: – Jobs var rasende.

Annonse
Spesiell sak
At amerikansk yrkesliv er en tøff affære i forhold til det vi er vant til i Norge, er selvsagt ingenting nytt.  Men når det skjer som følge av ikke-kontraktsfestede avtaler, må man se saken i et annet lys.

Hadde hun i det hele tatt blitt informert om avtalen mellom de to toppsjefene, siden den egentlig skulle være så hemmelig som mulig?

Les også: Er dette den store iPhone 6-hemmeligheten?

Sparket noen timer
Jobs fikk uansett nyss om at en 
Googles rekrutterer direkte hadde tatt kontakt med en Apple-ansatt. Når dette ble kjent sendte Schmidt avgårde en epost til Googles Arnnon Geshuri.

Geshuri var (nå hos Tesla) selskapets «Senior Staffing Strategist». Det var han som fikk jobben med å sparke medarbeideren.

Etter at Schmidt informerte Jobs om at personen hadde fått fyken, svarte Jobs per epost med intet annet enn «🙂».

Fra den tidligere Google-ansatte sendte eposten, til hun hadde fått sparken, hadde det bare gått 48 timer.

 

Kilde:
Pando

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse