Annonse


Doble kameraer, snodig deksel og dyrere enn iPhone

DinSide (London): – HTC One var vår mest suksessfulle telefon, sier europeisk markedssjef Graham Wheeler i HTC. 

Og nå er selskapet klare med oppfølgeren: HTC One (M8).

Hvorfor (M8)? Fordi de fortsetter å selge den gamle HTC One, under navnet HTC One (M7).

Vi kommer tilbake med mer, så vi forsøker å holde deg kort. Nedenfor finner du hovedforskjellene mellom M8 og M7.

Se mange flere bilder av HTC One M8 hos DinSide.no.

#1: Ny kropp

HTC One (M8) er ikke prikk lik forgjengeren, men de er ikke spesielt ulike heller. Det er forstatt en metallkropp med så få skjøter som mulig, med doble interne høyttalere oppe og nede. Den nye er mer rund og har hodetelefoninngang på undersiden; ved siden av ladeinngangen. 

Bildene i denne artikkelen er av den noe mørke Gun Metal Grape-utgaven, men det vil også komme Glacier Silver- (liknende forgjengeren) og Amber Gold-utgaver.

(Ill.: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/DinSide.no)

#2: Doble kameraer

HTC vil fortsatt ikke snakke om megapiksler, men «ultrapixels». Kort fortalt dreier det seg om å ha en stor brikke som fanger opp lyset, og kombinerer mer data til mindre bilder. 

Annonse


På den måten skal du få bedre bilder som ikke er like store som hos konkurrentene. HTC One (M8) gir deg bilder på rundt fire megapiksler, akkurat som forgjengeren.

Men nå har du også enda et kamera bak. På denne måten kan kameraet se i tre dimensjoner, og vite hva i bildet som ligger foran og bak. Dette brukes, så langt vi forstår, først og fremst til å legge effekter på bildene. For eksempel å gjøre alt annet enn forgrunnen (gjerne en person) uskarp, eller la deg snø ned foran og bak objektet. 

Det handler altså mer om å gjøre ting uskarpt, enn skarpt. For bommer du på fokus når du tar bildet, kan du altså ikke reparere det i særlig grad etterpå.

Frontkameraet er på fem megapiksler, altså rent bildestørrelsesmessig mer enn bakkameraet. Det skal være det ultimate «selfie»-kameraet, ifølge HTC, med massevis av effekter for å gjøre uperfekte fjes «perfekte». 
 

(Ill.: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/DinSide.no)

#3: Piksel-deksel

Noe av det snodigste med HTC One (M8) er et nytt deksel, kalt DotCase. Dette kan vise deg pikselert informasjon uten å åpne dekselet, og det ser ved første øyekast ut som dette kommer fra dekselet selv. Det gjør det ikke. Skjermen bak dekselet tegner opp kantete grafikk som lyser gjennom hull i dekselet, men resultatet er uansett artig. 

#4: Nye Sense

HTCs Android-skall skal ha blitt oppdatert i alle bauger og kanter. Blant annet er det større frihet for egendefinering.

– Først handlet Android om egendefinering. Men så stoppet folk å snakke om det. Så vi ville ta dette tilbake til operativsystemet, sier Wheeler.

#5: Bedre batteri 
Vi likte HTC One (altså M7) svært godt, men vi klaget på batteriet. Det nye batteriet er bare 300 mAh større enn det gamle, men skal ifølge HTC gi deg 40 prosent mer batteritid

De gir også nye batterisparingsfunksjoner som skal holde deg i live på for eksempel en campingtur.

#6: Spesifikasjoner, pris, tilgjengelighet

HTC One (M8) gis først bare ut som en 16 GB-modell. Den har en Snapdragon 801-prosessor på fire ganger 2,3 GHz og 2 GB RAM. HTC har også fått plass til minnekort-inngang, i motsetning til forgjengeren. 

Prisen blir stiv: Veiledende pris er 5.995 kroner i Norge; dyrere enn iPhone 5S med like stort minne. 

Telefonen blir tilgjengelig i Norge gjennom Netcom og Telenor 4. april.

DinSide er på plass på lanseringen i London og kommer tilbake med mer.

(Ill.: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/DinSide.no)

Annonse