Annonse


– Jobs var rasende

IT-bransjen har en god stund levd under den oppfatning at Steve Jobs’ Google-hat først og fremst har sammenheng med mobil- og nettbrett-OS-et Android.

Startet før Android
Men en nye
eposter fra Google-grunder Sergey Brin avslører at de to selskapene hadde et dårlig forhold allerede helt tilbake i 2005.

Jobs skal nemlig ha vært rasende, fordi han mente at Google prøvde å stjele medarbeidere fra Apple.

I en så aggressiv bransje som IT-bransjen, er det helt avgjørende å ha de beste hodene. Dette var selvsagt Steve Jobs smertelig klar over. Ikke at disse hemmelige avtalene smaker bedre av den grunn.

Annonse
-Han var sint
I e-posten skriver
Brin til flere andre Google-sjefer (og i en annen epost, til Apple-styreformann Bill Campbell) at han fikk en telefon fra en veldig sint Jobs.

Brin røpet til Jobs at Google hadde hyret flere folk fra Mozilla, men røpet ikke hva de jobbet med.

Brin ville nemlig lage en forbedret versjon av Mozillas nettleser. Til Jobs avslørte han ikke noe mer enn at Google hadde ansatt Mozilla-folk.

Var ikke bombesikker på Chrome
Brin avslører også at han ikke var sikker på om Chrome noengang ville bli en realitet, og avslørte ikke til Jobs at de jobbet med en en egen versjon av Firefox. Jobs skal ha roet seg etter Brins forsikringer vedrørende dette.

Brin skrev i samme e-post at Jobs ikke hadde noe imot enkeltansettelser​, men at systematisk tapping av Apple-ansatte ikke var OK.

Senere i september 2005 avslører likevel en epost at de to selskapene ble enige seg imellom å ikke kapre hverandres ansatte. Google-sjef Eric Schmidt​ skrev i en epost tidlig i mai at han var redd for å bli saksøkt for slike avtaler.

Ville ha hemmelig avtale
Apple-grunderen skal nemlig ha fått nyss om at Google prøvde å hente Apple-folk som jobbet med nettleseren Safari.

Dette skal ha gjort Jobs rasende fordi han mistenkte dem for å lage sin egen nettleser (noe han fikk rett i – Google Chrome kom i september 2008).

For å prøve å skjønne Jobs’ tankegang rundt slik politikk, sa han senere at Apple ikke entret søkemarkedet, men at Google plutselig ble en mobil-konkurrent. Jobs ønsket aller helst en gentelman-avtale slik at stor-selskapene ikke skulle tråkket hverandre på tærne.

 

Kilde:
BusinessInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse