Annonse


Dette avslørte ikke Steve Jobs

5. mars skrev vi om et ganske morsomt reklamestunt.

Hva er dette, egentlig?
​Magconn er selskapet bak stuntet, og nå har de avslørt hva liksom-Jobs øvde seg på å presentere. Det er snakk om et patent – vi legger vekt på ordet, for dette er ikke et produkt som er i salg enda.

Vi snakker her nemlig om et komplett system som ikke bare kobler sammen alle dingsene dine, men som også kan lade dem, trådløst.

Teknologien virker veldig fjern, men spennende det er det uten tvil. Det er vel mer et konsept med noen patenter innabords, enn noe vi tror kommer neste år.

Annonse
«In a world…» Tanken er at Magconns brikk blir å finne i alle dingsene dine så de kan kommunisere og lade trådløst. (Ill.: Magconn)

Produktet Magconn har patentert er en liten knappelignende dings som overfører data trådløst og dessuten lader PC-er, mobiler og nettbrett.

Magconn er eid av det godt etablerte (1985) strøm- og teknologiselskapet Strategic Power Systems.

En Magconn-brikke i mobilen, og en i bilen, og man kobler sammen de to systemen slik at man alltid har tilgang til informasjonen som lagres på mobilen. (Ill.: Magconn)

Kan de revolusjonere?
Håpet til folkene bak er altså at den lille sirkulære dingsen skal brukes til å overføre data trådløst, lade mobiler og PC-er og på nesten magisk vis, ved bruk av nettbrett, gjenkjenne hva andre paneler spiller av, og spille av akkurat det samme innholdet kun ved hjelp av berøring.

Mobilen med Magconns brikke lager en gigantisk virtuell utsikt. En flott fremtidsvisjon, om ikke annet. (Ill.: Magconn)
Dette er håpet. (Ill.: Magconn)

Avansert, og trådløs bildeoverføring
Det hele er noe diffust, for å si det forsiktig, men tanken er at den lille dingsen skal kunne gjøre følgende (det kreves at en brikke implementeres i enhetene såvel som flaten enheten plasseres på):

* Lade PC-er, nettbrett og mobiler uten tilgang til strømnettet.

* Trådløs data-synkronisering.

* Kan brukes 360 grader.

* Vann- og støv-sikker.

Ved å plassere et nettbrett hvor den lille sirkulære dingsen er plassert blir bildet på de tre panelene automatisk overført. (Ill.: Magconn)

Har Magconn fått til noe helt nytt og revolusjonerende her? Det er ikke godt siden produktet er så teoretisk i skrivende stund, men har patentene noe for seg har vi en følelse av at de blir kjøpt opp av en av de store (Microsoft, Google eller kanskje Apple), for så å bli en del av eksisterende forskningsteam.

Dette er nok uansett teknologi som blir forsket masse på hos de store allerede.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse