– Sa opp Internett-abonnementet mitt

For ti dager siden ble japaneren Satoshi Nakamato utpekt av nyhetsmagasinet Newsweek som mannen bak den virtuelle valutaen Bitcoin.

Nekter, nekter, nekter
Kort tid ble han sporet opp av pressen i sitt hjem i Los Angeles. Han blånektet for å ha noe med Bitcoin å gjøre, men takket ja til en gratis sushi-lunsj med en reporter fra nyhetsbyrået AP som kunne japansk.

Under lunsjen med AP fortsatte Nakamato å nekte, men kom likevel med flere henvisninger som røpet at nok ikke var helt ukjent med Bitcoin.

– Enhver kunne gjort det
Blant annet sa han:

Annonse


– Enhver programmerer kunne ha gjort det.

Nok er nok
Nå synes imidlertid den 64 år gamle tog-entusiasten at det får være nok.

Han har derfor leid seg advokathjelp for en gang for alle å tilbakevise sin påståtte rolle som opphavsmann eller fødselshjelper for Bitcoin.

Brev via advokat
Felix Salmon, som er ansatt som journalist i nyhetsbyrået Reuters, forteller på Twitter at han har mottatt et skriv fra Los Angeles-advokaten Ethan Kirschner der Nakamato helt og holdent og uten forbehold fraskriver seg enhver rolle.

Samtidig ber han om forståelse for at han er i en vanskelig økonomisk og helsemessig situasjon.

Dårlig råd og dårlig helse
– Jeg har de siste ti årene ikke vært i stand til å få meg fast jobb som ingeniør eller programmerer. Jeg har tatt meg manuelt arbeid, meningsmåler og vikarlærer. Jeg sa opp Internett-abonnementet mitt i 2013 på grunn av alvorlige økonomiske problemer. Jeg prøver å komme meg etter en prostata-operasjon i oktober 2012 og et slag jeg fikk i oktober 2013. Mine utsikter til lønnet arbeid har blitt enda dårligere etter Newsweek-artikkelen, skriver Nakamato blant annet i brevet.

Ifølge advokat Kirschner ønsker Nakamato å få lagt Newsweeks påstander døde en gang for alle, slik at han får fred.

 

Annonse