Annonse


Med denne kan du ha «pils» som passord

Navnet på kona, bikkja – eller rett og slett «pils», i sin tid etter sigende Norges mest utbredte passord.

Ekstra krypteringslag
Nå kan du glemme alt om passord som «1Pw)Sbhj$gh(LqjmpP.AYBm_0MA8_0Te» og gå tilbake til de dårlige, gode gamle sikkerhetsvanene dine igjen.

S-Crib Scrambler er en maskinvarebasert (Raspberry Pi) krypteringsenhet som legger et krypteringslag opp det som mange nettsteder bruker for å hindre at uvedkommende får tilgang til brukernavn og passord.

Kode på USB-enhet
En hemmelig kode på 10 tegn brukes til å generere en såkalt HMAC (Hash-based message authentication code).

Annonse


Denne koden ligger bare på tilleggsenheten, som koster 70 dollar (om lag 417 norske kroner) kobles til en Raspberry Pi (215 kroner for grunnmodell).

Umulig å avdekke
I praksis betyr dette at du kan ha et enkelt passord selv, men at det egentlige passordet der ute er umulig å avdekke – og umulig å bruke for banditten dersom hun eller han ikke sitter ved siden av deg med en pistol i nakken din.

Det fine er at du slett ikke trenger å drasse rundt på USB-røklet når du er på farten. Du kan nemlig sette opp systemet hjemme og la all innlogging gå gjennom din hjemmeserver eller stasjonære PC.

Klarer 1 million ganger på én dag
Ifølge en Twitter-melding fra sikkerhetseksperten Dan Cvrek klarer den lille dingsen en million krypterte pålogginger pr. dag. Riktig nok ved hjelp av tre Raspberry Pi-er.

Det burde holde selv for de som ALDRI lagrer passordene sine i nettleseren…

Kilde:
Light Blue Touchpaper
​S-Crib
​Ars Technica

 

 

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse