Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ny iPlay er full av hyggelige overraskelser, selv om vi nordmenn ikke får glede av TV-tilbudet. (Ill.: BBC)

BBC pusser opp

Helt ny iPlayer lansert.

De av oss som er ivrige radiolyttere (6 Music er en favoritt), kan glede seg over at BBC nå har pusset opp sitt nett-tilbud.

TV bare for briter
Helt nye versjoner av iPlayer skal rules ut både for PC, Mac, alle typer mobiler og brett samt smart-TV-er.

Web-versjonen er allerede oppe og går, mens mobil- og brettverjsonene kommer etter hvert.

Dessverre kan ikke nordmenn se TV-sendingene, verken i strømmet format eller som nedlastinger. Dette kan man selvsagt komme rundt ved å simulere en britisk IP-adresse, men i utgangspunktet må være lisensbetaler bosatt i Storbritannia for å få sett noe.

10 millioner om dagen
Det er likevel nok å glede seg over i det nye web-grensesnittet, som også vil fungere fint på mobil og brett på grunn av såkalt responsivt design (at siden tilpasser seg skjermen, noe ITavisen også benytter).

Den første iPlayer ble lansert ved juletider i 2007, og har i dag hele 10 millioner programforespørsler fra brukerne hver dag.

Nyheter og arkiv
Her finnes store deler av BBCs rikholdige historiske arkiv, i tillegg til ferske nyheter på direkten og muligheten til å se (ikke for oss, som sagt) og høre programmer som allerede er sendt.

For ikke å fornærme våre gode venner i NRK, iler vi til med å fortelle at tilbudet derfra også er bra. Og der kan du se TV-sendingene så lenge du befinner deg i Norge (men dessverre ikke fra utlandet, dersom du ikke trikser litt).

Kilde:
BBC Internet
Blog

Stikkord: bbc, nett-tv, nettradio