Annonse


Så enkelt styrer de dem

Symantec har avslørt et kommersielt trojaner- og rootkit-program døpt Dendroid.

Hacking for hvermansen
Dendroid selges for rundt 1800 kroner, og har som mål å gjøre det enkelt for hvem som helst å insjere​ Android-apps med skadelig kode – skadelig kode som gjør det mulig å fjernstyre offerets Android-mobil.

Dendroid kan altså ikke misbrukes til å koble seg ulovlig inn i installerte apper, men å klone allerede tilgjengelige Google Play-programvare som inneholder koden som gjør det mulig å fjernstyre.

Kan misbrukes av omtrent hvem som helst
For pengene får ikke bare kjøperen rootkit-programvare, men også mulighet til å styre enhetene som er kapret, ved hjelp av et PHP-basert nett-grensesnitt (et grensesnitt som trolig har god oppetid fordi servere finnes i flere land).

Annonse
Ved hjelp av det samme grensesnittet kan hackeren ringe med mobilen, sende meldinger, hente ned bilder, bruke kameraet og misbruke den smittede enheten sammen med andre enheter, for store, koordinerte DDoS-angrep.

 

Kilder:
IDG.se
Symantec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse