– Den drittsekken har løyet!

I slutten av februar demonstrerte sinte Bitcoin-eiere utenfor kontoret til Tibanne, selskapet som administrerer Bitcoin-børsen Mt. Gox i Tokyo.

– Hvor er pengene våre?
– Hvor er pengene våre? lød parolen.

Like etter gikk Mt. Gox av nettet, og siden har de bedt om konkursvern.

Japanske myndigheter etterforsker nå hva som kan ha skjedd, og utelukker ikke at det er snakk om svindel i stor stil.

Annonse


– Hacket regnskapet
I går kunne Forbes melde at hackere har brutt seg inn på både Redditt-kontoen og den personlige bloggen til Mt. Gox-sjefen Mark Karpeles.

De hevder å ha fått tilgang til regnskap som angivelig viser at Karpeles påstander om at hackere stakk av med 750 000 av kundenes Bitcoins til en anslått verdi av 446 millioner (om lag 2,7 milliarder norske kroner) ikke stemmer.

Beholdning på 951 116
I tillegg skal de ha mistet 100 000 av sine egne Bitcoins, noe som gjør at verdien overstiger 3 milliarder kroner.

Dokumentet på 716 Megabyte viser at totalbeholdningen etter det angivelige hacker-tyveriet er på 951 116 Bitcoins, noe som ifølge hackerne viser at Karpeles selv sitter igjen med mer enn det han påstår er forsvunnet.

– Drittsekken lyver
– Den drittsekken har løyet («That fuck has been lying»), heter det i filen.

– Det er på tide at Mt. Gox får smake Bitcoin-samfunnets vrede i stedet for at hele Bitcoin-samfunnet blir «goxa» («goxed» er et uttrykk som beskriver det dårlige ryktet hele Bitcoin-systemet mange mener ufortjent fikk etter at Mt.Gox-skandalen sprakk, journ.anm.), heter det også.

Innskannede pass
I
 en melding på forumet BitcoinTalk skal en database på 20GB ha blitt forsøkt solgt for 63 600 dollar (om lag 380 000 norske kroner).

Databasen skal ifølge posteren inneholde personlig informasjon om samtlige av Mt.Gox sine brukere, inkludert innskannede pass.

Det er imidlertid uklart om dette har sammenheng med avsløringen av regnskapene.

Meldingen er nå fjernet av moderatorene på forumet.

 

Annonse