Annonse


Microsoft godkjenner nye Android-mobiler

PC-er med Windows og Android er allerede en greie.

Windows og Android
Nå er trenden også underveis til mobiler. Det er The Times of India som nå melder at Microsoft har
inngått avtale med Karbonn Mobiles. Det indiske selskapet skal nemlig lansere mobiler med Android og Windows og Phone ombord.

Microsoft fortsetter altså sin strategi om å semi-pushe Android for å øke sjansene for at kjøperne knytter seg til selskapets nett-tjenester.

Hvorfor ikke Microsoft satser eksklusivt på eget OS er det store spørsmålet.

Annonse
Karbonns Android-flaggskip. (Ill.: Karbonn)

Mer utvalg på Android
Det er nok flere grunner til dette, men en av dem er trolig økosystemet som fortsetter henger etter iOS og Android. Dessuten trenger Microsoft all hjelp de kan få fra så mange partnere som mulig. Om det betyr at de må leve side om sid med Android, tenker vel Microsoft at det er det verdt akkurat nå.

De kan uansett ikke vente og se på at konkurrentene skaffer seg så store markedsandeler i Kina og India at de mister sjansen til å skaffe seg et betydningsfullt fotfeste der.

Lanseres om tre måneder
– Microsoft har lettet på forskriftene sine og åpner opp sin plattform for andre spillere. Vi signerte avtalen for to dager siden, og skal lansere en rekke Windows Phone-mobiler om omtrent tre måneder, avslørte Karbonn-sjef Sudhir Hasija

Det er allerede avslørt at Microsoft leker med idéen om tilby Windows gratis, men med Bing-reklame. Om dette blir en realitet gjenstår å se, men lisens-prisen OEMs må betale skal uansett kuttes betraktelig.

 

Kilde:
The Times of India

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse