Annonse


Gjør alle telefoner sprutsikre

Du trenger ikke kjøpe en Sony Xperia Z2 eller en Samsung Galaxy S5 (begge lansert denne uka på MWC-messen i Barcelona) for å sjekke Facebook-kontoen din i regnet.

Det har nemlig Drywired sørget for.

Tynnere enn et hårstrå
Det Los Angeles-baserte selskapet har nemlig over 100 produkter i sin stall som alle kan brukes til å isolere nær sagt hva som helst fra vanndråpene.

Deres Nebula-maskin lager et syltynt nano-lag over telefonen (tynnere enn et menneskehår), slik at den blir motstandsdyktig for fuktighet.

Annonse
– Ja, det virker
Yahoo! TECH har prøvd super-belegget i praksis, og kan konkludere med at det faktisk virker:
– Jeg tok en kikk på en iPhone som hadde blitt dusjet med nano-belegget, og det er faktisk ikke mulig å oppdage. Telefonen ser akkurat lik ut som før den ble behandlet, og den virker akkurat like bra, skriver journalisten Brian Heater.

Ikke vanntett
Det er likevel viktig å understreke at telefonen ikke blir vanntett, bare fuktighetsbestandig. Det betyr at du ikke kan ta den med deg i svømmebassenget.

Men en regnskur tåler den fint.

Koster over 300 000
Det dårlige nyheten er at maskinen koster 50 000 dollar – altså godt over 300 000 kroner.

Så det om du virkelig ønsker deg en vanntett telefon, vil det nok heller lønne seg å kjøpe en Xperia Z2 eller Galaxy S5.

Kan bli bra butikk
Er du derimot forretningsdrivende, kan det godt tenkes at sjappa di på hjørnet kan gjøre god business på iPhone-eiere en regnværsdag…

Her ser du hvordan maskinen fungerer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse