Vil totalforby BitCoin

Bare Bitcoin-utvinnerne (Bitcoin miners) tjener på Bitcoins.

– Andre land har gjort det
Det mener den amerikanske senatoren Joe Manchin, som er demokrat og representerer West Virginia i Washington.

Manchin henviser til at både Thailand, Kina og Sør-Korea har sagt at de ikke vil anerkjenne den virtuelle valutaen, samt at EU har advart BitCoin-handlere om at det kan komme sanksjoner fra medlemslandene.

– Kan bli sittende med svarteper
– Det er på høy tid at vi her USA hører på våre alliertes advarsler. Etter hvert som BitCoin blir forbudt i stadig flere land, kan USA komme til å sitte igjen med svarteper og en verdiløs valuta, skriver han i et brev til USAs finansmyndigheter som ble gjengitt i flere amerikanske aviser i går.

Annonse


Manchin peker i brevet på forbindelsene mellom BitCoin-systemet og kriminelle miljøer, samt at kursen følger en jojo-kurve som innbyr til spekulasjon.

Vil sette ned foten
Begge deler mener han er klare argumenter for å sette ned foten og si nei.

Manchin mener at ingen stat kan leve med en valuta som unndrar seg de verktøy regjeringer har for å styre økonomien og hindre kriminalitet.

SISTE: Statsadvokaten for Manhattan i New York, Preet Bharara, har sendt ut stevning til samtlige BitCoin-operatører der han krever at de redegjør i detalj for hvordan de taklet den siste tidens nett-angrep. (Kilde: Reuters)

Kilder:
Washington Post
Business Insider
CNet

Annonse