Annonse


– Dette er ikke et Google-produkt

At Google har mange baller i lufta, er knapt noen nyhet. Heller ikke at de til stadighet allierer seg med mindre selskaper for å kunne tilby nisjeprodukter.

Merkelapp med avstand
Men at de går ut og markedsfører et produkt med merkelappen «this is not a Google product» (se nederst på denne siden) virker kanskje noe underlig.

Uansett om Google står bak eller ikke, ser Oppia ut til å være spennende saker.

Slik gjør du
De fleste av oss bruker YouTube når vi lurer på hvordan vi skal utføre ett eller annet hjemlig gjøremål og føler oss på tynn is.

Annonse
Det er nok av kunnskapsrike hobby-håndverkere der ute som er mer enn villige til å vise oss hvordan det skal gjøres, enten det er vedhogst, husmaling eller oppsetting av hyller.

Interaktiv læring
Oppia er et forsøk på å systematisere dette.

Det er for eksempel vanskelig å lære å spille piano bare ved å se en video der en stor pianist framfører et komplisert, klassisk verk. Interaktiv læring er mye mer effektivt, mener Oppia.

Hjelp underveis
De følger det utprøvde pedagogiske prinsippet «å lære ved å gjøre det selv». Via et grensesnitt som kan minne litt om den legendariske nett-psykologen Eliza blir du ledsaget hele veien fra nybegynnerstadiet til fullbefaren ekspert.

I hvert fall i teorien, og selvsagt forutsatt at frivillige eksperter stiller opp og øser av sin kunnskap av ren hjertevarme.

Gratis og åpent
​Oppia kan legges inn på hvilken som helst nettside, akkurat som YouTube-videoer. Det er helt gratis, og hvem som helst kan endre på og forbedre de interaktive kursene.

Her ser du Oppias egen presentasjon:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse