Annonse


Her berører vi «sand»

Barcelona (ITavisen:) Fujitsu var ikke et selskap vi forbundet med kul teknologi.

Gled deg til dette
​Haptisk feedback, altså lett vibrasjon ved berøring av skjermer er jo ikke noe nytt, men det er ikke brukt helt som på denne måten før. Fujitsu forsker nå frem teknologi som tar det til et nytt nivå, og vi testet en prototype.

Et nettbrett med flere forskjellige overflater når man tar på skjermen fikk vi prøve. En rekke overflater er representert i den lille demo-appen: føl huden til en krokodille, vri rundt en lås og visk bort sand.

Annonse
TTT (Ting Tar Tid) 
Vi kan snakke om hvor kult det var en hel kveld, men det er likevel ingenting som slår å teste dette selv. Håper vi at dette kommer på nettbrett og telefoner litt veldig brennkvikt? Ja, men vi må nok vente.

Hvorfor? Jo: Representanten vi snakket med på standen trodde at de kanskje skal lanseres et nettbrett med denne berøringsteknologien om ett eller to år, og trolig med Fujitsu-logo på. Norge er neppe første landet på lista. Selskapet ville ikke avsløre potensielle samarbeidspartnere når vi snakket med dem

På spørsmålet om dette suger livsgnisten ut av batteriet var svaret kontant «ja». Dette vil sikkert ta tid å forbedre.

Vi får som vanlig smøre oss med tålmodighet.

Slik fungerer det:

Vi er enige, dette kan bli veldig kult:

En eldretelefon med en berøringsskjerm man må trykke ekstra hardt på. Ifølge selskapet trykker nemlig gamle mennesker hardt på berøringsskjermene. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse