Annonse


Nå har vi klådd på den

Barcelona (ITavisen:) Årets Galaxy S-toppmodell ble ikke lansert til like stor ståhei som forgjengeren.

Alle bilder: Trond Bie/ITavisen.no.

Ikke et spesifikasjons-race lenger
Og det står i stil til produktet, for det er ingen
store endringer her. Dette er en mer raffinering av serien, som de egentlig alltid har drevet med, men kanskje i enda større grad denne gang. S4 var annerledes enn S3 fordi den hadde med seg at lass av funksjoner. Med S5 går Samsung litt tilbake på dette, og fokuserer skarpere.

Forskjellen denne gang er at skjermstørrelsen bare er 0,1″ større enn S4, mens S4 økte til 5″ fra S3-ens 4,8″.

Annonse
Samsungs fokus er på helse og design denne gang, og ikke rå ytelse. Det koreanerne har gjort med S5 er å kvitte seg med endel ekstra dilldall. Den er mindre geek nå, og det kan vi like. Vi liker også at batteriet er oppgradert fra 2600 til 2800. Vi får se senere hvor stor innvirkning dette har.

Uendret mengde RAM
På innsiden har den en Snapdragon 801, opp fra 800. Noe merkelig er det at den fortsatt «bare» har 2 GB RAM, og dermed fortsatt mindre enn phableten Note 3 som har 1 GB til.

Samsung er redde for å gå for langt unna sin egen sti. Vi skjønner det: Dette er jo flaggskipet. S5 hverken overrasker eller forundrer oss, men det gleder oss at mobilen er mer fokusert på hva den kan gjøre.

Det kuleste for alle som trener, eller prøver å innfri januar-forsettet nå, er at den kan måle pulsen din. Det er bare å holde fingeren på sensoren under kameraet i noen sekunder.

En annen ny funksjon Samsung snakker om i år er Download Booster. Denne funksjonen kombinerer ganske enkelt LTE og WiFi-nettet til en kraftpakke av en linje.

Samsungs Tor Slørdal demonstrerer S5-ens nye funksjoner og designspråk:

Design
At designet ikke er endret i stor grad er lett å se. Det er mer raffinert enn endret. Noe merkelig er det at Samsung under pressekonferansen i går kalte refererte til designet som «glam» – som om de fleste brukerne er Hollywood-divaer. Heldigvis ser den ikke ut som et produkt spesiallaget for Hollywood-fruer.

S5 er selvsagt litt lenger fordi den har en 0,1″ større skjerm – mer overraskende er det at den har lagt på seg litt:

Dimensjoner S5:

142 mm x 8,1 mm x 9,9–14 mm

Dimensjoner S4:

136,6 mm x 6,9 mm x 7,9 mm

Uansett, det er lite som overrasker, men det betyr ikke at dette ikke er en forbedring. Det er litt mer glede i S5 enn den anonyme forgjengeren, selv om den ovale hjemknappen ødelegger litt for hehelthetsinnttykket i front.

Har du holdt i en S4 føles S5 identisk. Galaxy S5 lanseres i Norge 11. april med en veilende pris på 5995 kroner for 16 GB. Det er også en 32 GB-modell.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse