Annonse


Vi har prøvd den

Barcelona (ITavisen:) Vi har tatt en kjapp titt på Nokia X, selskapets første mobil-serie med Android i bunn.

Akkurat som i fjor handlet det om billigmobiler som trolig ikke kommer til Norge, men til forskjell fra MWC 2013 viste Nokia frem tre telefoner med Android akkurat som ryktet.

Lanseringsinformasjon og priser finner du helt nederst i denne artikkelen.

Det er lett å se at dette er Nokia XL. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Annonse
Den er veldig, veldig rød. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nokia X. (Ill.: Nokia)

Tre X-modeller
Stephen Elop introduserte nye billigmobiler, og tre Nokia-mobiler med Android i bunn: Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL. Samtlige kjører det samme grensesnittet med Android som motor, og med støtte for to SIM-kort.

Dette er billige mobiler som i første rekke skal lanseres i utviklingsland. Du kan mate dem med .apk-filer (Android-apper), men Nokia ville ikke svare på om bootloaderen er åpen, så vi tipper nei. Det blir spennende å se om disse billige mobilene blir en hit blant hackere.

Les også: Dette er Nokia X.

Vi testet Nokia X (om det var + eller ikke vet vi faktisk ikke, så like er de). Uansett er det eneste som skiller X og X+ mengden RAM.

Extra Large med Android. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Nokia synes fortsatt gult er kult. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
Typisk Nokia-design i god kvalitet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Man merker det er Android
Nokia lovte en silkemyk opplevelse med disse Android-telefonene under pressekonferansen, men like kjapp og behagelig i bruk som Windows Phone er ikke disse.

Men finishen er like god som du kjenner den fra Lumia-serien. Det føles ikke ut som at finnene har tatt noen snarveier på dette området. Disse føles robuste.

Nokia har også fjernet tilbake- og søkeknappene (men Bing er inkludert) i front kjent fra Windows Phone- nå er det bare en berøringsfølsom knapp som gjør alt.

Man kan til tider skimte at det er Android som driver disse mobilene, men Nokia har gjort sin egen greie også. Sveip til venstre og du får opp en liste over de sist brukte funksjonene.

Dette forteller Nokia
Gratis Skype:

«Nokia X-familien er en rimelig inngangsport til populære Microsoft-tjenester som blant annet inkluderer gratis nettbasert lagring via OneDrive. Med Nokia X får du også gratis tilgang til Skype Unlimited World Subscription i en begrenset periode».

4″:

«Nokia X har en 4″ IPS Capacitive skjerm og et 3 MP-kamera. Nokia X + er optimalisert for multimedia entusiaster med drøssevis av spill, musikk, bilder og video takket være telefonens store minne og lagringskapasitet. Både Nokia X og Nokia X + er tilgjengelig i lysegrønn, rød, cyan, gul, svart og hvit».

Kamera for Skype:

«Det tredje medlemmet av familien, Nokia XL, har en imponerende 5″ skjerm med en 2-MP frontkamera optimalisert for Skype-samtaler.

I tillegg har telefonen et 5-MP kamera på baksiden med autofokus og blits. Nokia XL kommer i fargene lysegrønn, oransje, cyan, gul, svart og hvit. Hele Nokia X-familien har en Qualcomm Snapdragon dual core prosessor og Dual SIM».

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nokia X-grensesnittet. Legg merke til at det er støtte for to SIM-kort. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Ingenting forstyrrer disse linjene. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Ikke til Norge
«Nokia X kommer til salgs omgående med en pris på €89. Telefonen rulles ut i Asia-Pacific, Europa, India, Latin-Amerika, Midtøsten og Afrika. Øvrige markeder kommuniseres senere, når og hvis det blir aktuelt. Det gjelder også Norge.

Nokia X+ og Nokia XL vil ha en pris på henholdsvis €99 Euro og €109, og lanseres i de samme markedene i andre kvartal. de forventes å rulle ut i de samme markedene i andre kvartal. Øvrige markeder kommuniseres senere, når og hvis det blir aktuelt. Det gjelder også Norge.»​

De aller fleste ville nautrlig nok prøve Nokia X-modellene. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nokia-design. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

En av Nokias aller billigste håndsett. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nokias samarbeid med Microsoft om tjenester. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

 

Kilde:
Nokia pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse