Annonse


Her har hun smartklokka i øret!

Barcelona (ITavisen:) Huawei ønsker nesten mer av alt her i verden å bli et forbrukerselskap.

Alle bilder: Trond Bie/ITavisen.no

– Vi kan så mye mer enn tørr-teknologi
De er noe unike i måten de opererer på: Ikke bare ønsker de for alt i verden å bli et kjent og kjært forbrukervaremerke (det var noe de virkelig påpekte i dag), men de har også tung kompetanse innenfor avansert nettverksutstyr, og da spesielt
LTE og utbygging av 3G-arvtageren.

LTE er altså noe de kan.

Annonse
De leverer forskjellige hastighetsklasser: Cat4 (150 Mbps), og Cat6 (300 Mbps) i sine produkter.

Med en noe ustø og svært gebrokken engelsk, kastet en av toppsjefene fra Kina et litt lettere lys over presentasjonen som til tider ble veldig overlesset med slagord om hvor mye lettere, tynnere og kraftigere alt er.

Latteren i hallen kom først når han prøvde å presse en iPad mini ned i innelomma på dressjakka, uten å lykkes. Gjett da hvilket produkt som passet perfekt? Jo, ikke overasskende MediaPad X1.

Nei, ser man det: Denne har han plass til. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Superkjapp LTE
Faktisk viste de frem intet mindre enn fem nye produkter på årets Mobile World Congress. Og det dagen før messehallene åpner for publikum. Dette er en rekordlansering for selskapet.

De startet med en mobil WiFi-ruter de hevder er den kjappeste på markedet akkurat nå. E5786 kan servere nett i 10 timer, og støtter Cat6-LTE.

Et enkelt brukergrensesnitt har de også husket på:

Ungdomsmoblien Ascend G6
Neste ute var Ascend G6. Dette er uten tvil en «sosial telefon» som de kaller den, med kamerafunksjoner som gjør det lett å ta bilder av seg selv og dele med andre.

Den har to grensesnitt: Det ene er Android slik vi kjenner det, men med Huawei-skall. Den andre er en mye enklere affære som minner om Windows Phone 8.

Den kommer i en rekke forskjellige farger. En mobil de ønsker å selge de unge, altså.

Pris: 249 euro med LTE.

G6 leveres med Android 4.3, men flere av de andre produktene har 4.4.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

MediaPad M1
Så var det tid for nettbrett: MediaPad M1. M1 er laget for musikk og film med to stereohøyttalere i front, og et panel på 8″ (IPS). Designet ligner mye på HTC One i front, og en hvit iPhone 5 på baksiden. Når man først skal låne litt inspirasjon, er dette helt klart mer enn godkjente selskap å hente dem fra.

Den har en 1,6 GHz fire-kjerners-CPU, og et 4800 mAh-batteri. Vekta er på 329 g. Pris: 299 euro for LTE-modellen.

Toppbrettet
Mobilene blir større, mens nettbrettene blir mindre, var Huaweis ordlyd før de presenterte MediaPad X1. Dette er et produkt du kan ringe med, og er derfor innenfor phablet-kategorien (mange vil likevel kalle det et nettbrett siden den har et 7″-panel).

Oppløsningen er på 1920 x 1200 – 323 PPI. 2 GB RAM er på plass.

De skryter av at den er tynnere, og har mindre ramme, enn iPad mini og Google Nexus 7. Lettere er den også: 30 prosent lettere enn iPad mini, og 20 prosent lettere enn andre generasjons Nexus 7.

Til forskjell fra ungdomstelefonen Ascend G6 har denne en skikkelig aluminiums-kropp.

Bedre kameraer enn sine to konkurrenter har den også med 5 MP i front og 13 MP på baksiden. Et stort løft fra iPad minis 1,2 og 5 MP, og Nexus 7′ identiske oppløsning som mini-iPad-en.

Noe som ytterligere styrker at dette er toppproduktet så er det at MediaPad X1 har et 5000 mAh-batteri. Huawei lover at dette, i kombinasjon med skjermen på 7″, gir 15 timer surfetid.

Eller regn på en annen måte: Du vil kunne strømme 5 filmer, eller se 8 filmer som er lagret lokalt. Eventuelt kan du høre på musikk i 125 timer.

Det som er litt kult med denne, og det andre MediaPad-nettbrettet, er at du kan koble en USB-kabel i den ogtil en mobil, for å lade sistnevnte.

Pris: 399 euro med LTE.

En plastklokke med skjerm
Sist ut er
selsakpets smartklokke; TalkBand B1. Det er ikke så veldig mye å si om denne, og det gjorde ikke Huawei heller, rent bortsett fra at den har Bluetooth 4.1, ser billig ut, og er det også: 99 euro. Dette virker mer som et «vi driver også med smartklokker», enn en stor-satsning.

Det unike med TalkBand B1 er at du kan ta ut skjermdelen, og putte den i øret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse