Annonse


Slik blir Microsofts Siri-konkurrent

The Verge har fått vite en hel del mer om Cortana, Microsofts svar på Siri, som blir å finne i Windows Phone 8.1

Ingenting er offisielt avslørt
0.1-oppdateringen til Windows Phone har vært under utvikling i godt over ett år nå. Mens vi har fått en rekke større oppdateringer av
iOS såvel som Android, har ikke Microsoft sagt noe som helst om den store Windows Phone-oppdateringen. Det gjør den bare enda mer spennende.

Selv om vi har sett Action Center og varselmeny (dette blir muligens en og samme greie), er det trolig fortsatt mye vi ikke vet om 8.1, men nå vet vi litt mer.

Les også: Alt om Microsofts planer for våren 2014.

Annonse
– Erstatter Bing
For The Verge har skaffet til veie informasjon om den personlige assistenten døpt
Cortana – en funksjon som først ble avslørt når en Microsoft-medarbeider mistet en mobil med Windows Phone 8.1 på for ett år siden.

En av de største endringene i 8.1 blir at Cortana ersatter Bing-søket. Om dette også vil skje her hjemme, det vet vi ikke. Vi har nemlig fortsatt ikke ekte Bing-søk som amerikanerne.

Allerede i september i fjor ble det ryktet at Cortana kommer til Windows Phone tidlig 2014, og sent samme år med støtte for flere språk.

Mer personlighet
Cortana skal visstnok presentere seg selv som et sirkulært ikon med farge som matcher resten av OS-et.

Personligheten, om man kan kalle den det, skal minne om Apples Siri. Men til forskjell fra Siri, som kun varsler at hun snakker, skal Cortana hoppe rundt på skjermen og vise følelser i forhold til hva du spør om.

8.1-assistenten henter data fra Bing, Foursquare, og andre. Det også for å levere noe av den samme funksjonaliteten som er å finne i tekstbaserte Google Now.

Lagrer informasjon
Det som er litt kult er at
Cortana også er en del av en Notepad-app som samler all informasjon tjenesten innhenter. Sammensmeltingen av Siri og Google Now kan altså gjøre tjenesten ganske så unik.

Mange brukere bil trolig reagere negativt på dette, så selskapet har implementert en rekke personverninnstillinge relatert til denne notisblokka – blant annet hvilke apper som har tilgang.

Vær, aksjer… og musikk
Når du søker på nett vil og bruker mobilen, vil Cortana lære deg å kjenne. Tjenesten leser også meldinger og epost, slik at den kan sette opp møter i kalenderen om meldingen inneholder sted- og tidsinformasjon.

Vær, aksjer, møter og musikk holdes også styr på for deg. Ikke forstyrr-tjenesten kan også styres av samme tjeneste.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse