Hopp til navigasjon Hopp til innhold
uTorrent 3.4 er smartere til å plukke de beste delerne, og luke bort klienter som prøver seg på DDoS-angrep. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nå gjør uTorrent noe helt nytt

Kjappere nedlastinger.

uTorrent er lansert i versjon 3.4. Den nye versjonen inneholder store forbedringer.

Viktig og stor oppdatering
Den etterlengtede oppdateringen har som mål å øke nedlastingshastighetene til brukerne. Dette ved å forandre den grunnleggende måten programmet velger hvem man skal laste ned fra.

Dette retter teknologien (CPP) «Canonical Peer Priority» som er å finne i uTorrent 3.4.:

– Om en klient velger feil kilder for nedlasting, eller om det oppdages farlige klienter i svermen, ender koblingene mellom klientene opp med dårlig distribusjon. Dette gjør nedlastingen tregere, forklarer Adam Kelly fra BitTorrent.

Jo fler, jo bedre
​uTorrent er forløpig det eneste fildelerprogrammet med CPP. Merk deg også at nedlastingene ikke blir kjappere før andre også bruker versjon 3.4.

Ikke bare håper de at versjon 3.4 gjør nedlastingene kjappere for alle, men utviklerne håper også å stagge DDoS-angrep mot større fildelings-nettverk ved å kaste ut klienter som ikke deler real data.

Les også: Slik fjerner du reklame i uTorrent (fungerer også delvis i 3.4).

Slik fungerer det
Slik fungerer 3.4:

«Den nye måten å velge klienter på gir prioritet til delere som er nærme din maskin på nettet. Dette betyr at når uTorrent har nådd det høyst antallet tilkoblinger til en klient, så vil den fortsatt akseptere innkommende klienter med en høyere prioritet», forklarer TorrentFreak.

Så istedet for å nekte tilkobling til nok en klient, kastes en dårlig en ut, og den med bedre hastighet mot deg får komme til.

Sverger du til det offisielle programmet, BitTorrent, kommer denne i versjon 7.9 neste uke.

Last ned.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, torrent