Annonse


Er det jeg eller Facebook som er dum?

(Kommentar): I dag morges sprakk nyheten om at Facebook kjøper et selskap knapt noen av oss hadde hørt om før for ufattelige 16 milliarder dollar (rundt 97 millarder kroner).

27 milliarder pr. dag
WhatsApp, som ikke en gang er nevnt i den norske utgaven av Wikipedia,  er en mobilmeldingstjeneste med 50 ansatte, og gjør så vidt jeg kan se ikke noe annet enn Messenger, Skype og for den saks skyld Facebook allerede har gjort i mange år.

Det  eneste som skiller WhatsApp fra andre lignende (og til dels bedre og mer avanserte) tjenester er antallet brukere og hyppigheten i bruken. De har 450 millioner brukere som daglig sender fra seg 27 milliarder meldinger.

Rene billigsalget?
Det blir litt under tieren pr. melding, det. Og da snakker vi bare om en dags bruk. Så kanskje er det rene billigsalget når Facebook blar opp et statsbudsjett for et mellomstort land i den fattige delen av verden.

Annonse
Det blir likevel sagt et det er telefonnumrene Zuckerberg betaler for. Numre vi andre uten å tenke over det oppgir til alle som spør, og ikke sjelden legger inn i profilen vår på Facebook.

Betaler ikke om jeg nekter
Det føles derfor unektelig noe urettferdig at Zuckerberg betaler 254 kroner pr. WhatsApp-nummer når jeg ikke får små mye som en krone for mitt. Heller ikke om jeg nekter, men sier at jeg er villig til å forhandle.

Hvem er idiot?
En idiot og pengene hans skiller fort lag, heter det. Men 97 milliarder? Det får da være måte på.

Men den største idioten her er nok meg, som ikke visste å ta betalt for mine personopplysninger i tide.

Les også: Zuckerberg kan ha skutt gullfuglen (digi.no)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse