Annonse


Nokia kom dem i forkjøpet

Med Nokia Treasure Tag er det lettere å finne igjen verdisaker.

Dette er Nokia Treasure Tag
Husker du Tile? De små brikkene som kobles mot en mobil, og som hjelper deg å finne igjen tingene dine? Nå har Nokia kommet med noe som ligner veldig på akkurat dette.

Det som skiller Tile og Nokias Treasure Tag-system er at sistnevnte kun er for deg, mens Tile lagt opp som et samfunn der alle hjelper hverandre med å finne igjen glemte eller stjålne verdisaker.

Tag-brikkene måler 30 x 30 x 10 mm.

Annonse
Les også: Er det virkelig en Android-mobil som kommer?

Til Windows Phone, iOS og Android
– Nokia Treasure Tag beskytter også mot tyveri. Hvis du blir frastjålet vesken din med Treasure Tag i, vil alarmen gå av når vesken er utenfor rekkevidde. Forhåpentligvis rekker man å reagere i tide, sier Edvard Bergstrøm, kommunikasjonssjef i Nokia Skandinavia, i pressemeldingen.

Også til iOS og Android:

– Nokia Treasure Tag brukes med appen med samme navn, som kan lastes ned fra Windows Phone Store. Når Nokia Treasure Tag kobles med telefonen for første gang får du automatisk forespørsel om å laste ned applikasjonen. Tjenesten fungerer dessuten på telefoner med iOS og Android via tredjepartsapplikasjoner, forklarer Bergstrøm.

Eksempelbruk. (Ill.: Nokia)

Fire per Lumia
«Hele fire ulike Nokia Treasure Tags kan kobles til én og samme Lumia samtidig. Hver Treasure Tag får en fargekode og kan tildeles et individuelt ikon for å gjøre det enklere å holde styr på dem.

Du kan for eksempel ha ett ikon til nøklene, ett til vesken og ett til PC-mappen. Deretter kan hver enkelt tag plasseres på telefonens startskjerm som en levende flis som gir oppdateringer om hvor tagen sist ble «sett».»

Brukes sammen med Nokia HERE
«Det nye tilbehøret har flere funksjoner. I tillegg til å passe på tingene dine, kan den også registrere hvor tingene sist var sammen.

Ved hjelp av karttjenesten HERE får du nøyaktig oversikt over hvor du sist hadde tingene i nærheten av hverandre. Glemte du kanskje nøklene hos en venn? Eller var det på jobben?.»

Batterilevetiden (batteriet kan byttes) er på seks måneder (gul, cyan, hvit og svart). Treasure Tag har en veiledende pris på 300 kroner stk. Lansering er satt til andre kvartal i år.
 

Kilder:
Nokia pressemelding
Nokia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse