Annonse


– Ingen steder å gjemme seg!

En app som gir seg ut for å kunne skanne folks kropp gjennom klærne har vakt oppstyr i Storbritannia.

Sendt under TV-serie
Årsaken er at en TV-reklame for skanneren, som er en mobil-app, ble sendt under Hollyoaks, en britisk såpeserie som retter seg mot et ungt publikum og som sendes av Channel Four.

Det er det østerrikske selskapet Jamster (Jesta Digital Gmbh), som står bak bak appen.

Bare underholdning
De sier nå at TV-serien ikke er ment for barn, og at de handlet i god tro. Likevel har de nå gått med på å trekke annonsen.

Annonse


Appen er selvsagt mest av alt underholdning, og de fleste skjønner nok at det ikke går an å se gjennom folks klær via en mobil-app.

Viser naken kvinne
Like fullt viser reklamen en naken kvinnekropp der bryster og kjønnsorganer er sladdet. Kvinnen har klær på, og i reklamen ser det ut som hun blir «skannet» via mobilen – akkurat som bagasje i sikkerhetskontrollen på en flyplass.

I teksten som følger markedsføringen på nettet ser det utvilsomt ut som om appen lover mye:

– Ingen steder å gjemme seg!
Nude Scanner er tilbake, og denne gangen er den i 3D! Ta over sikkerhetsontrollen selv og søk etter ulovlige gjenstander! En sexy jente skjuler som kjent noe under skjørtet sitt. Kan du skjønne hvorfor hun ser så mistenksomt på deg? Med full 360 graders grafikk lar Nude Scanner deg rotere 360 grader og zoome inn for å se nærbilder i detalj. Nude scanner 3D – nå er det ingen steder å gjemme seg! (3D-briller IKKE påkrevet!)

Først godkjent
Det britiske reklameombudet Advertising Standards Authority (ASA) nå stoppet TV-reklamen, melder BBC.

Ironisk nok ble den samme reklamen godkjent av et privat selskap som TV-kanalen Channel Four bruker til å sile ut annonser som går over streken.

Annonse