Annonse


– Kommer helt sikkert i S5

Det har lenge gått rykter om at Samsungs kommende telefon Galaxy S5 kommer til å ha finger-innlogging a la Apples iPhone 5s.

Vises til uka
Om det er tilfelle, får vi først se på Mobile World Congress i Barcelona til uka, der ITavisen er tilstede.

Men i god tid på forhånd forkynner nettstedet Sammobile.com at de er skråsikre på at dette er tilfelle.

– Dere hørte riktig!
– Ja, dere hørte riktig, folkens! I dag bekrefter vi endelig at Samsungs kommende flaggskiptelefon Galaxy S5 vil bli utstyrt med en fingeravtrykksensor, skriver de.

Annonse
Nettstedet takker innsidere som gjorde informasjonen tilgjengelig for dem.

Sveipe-system
Sensoren ligger som i 5s på «hjem»-knappen. Men systemet fungerer litt annerledes enn med Apples telefon.

Sensoren fungerer med sveiping, noe som betyr at du må sveipe hele enden av fingeren fra nederste del av fingeren til tuppen over hjemtasten for å registrere fingeravtrykket ditt riktig.

– Ikke våte fingre!
Dessuten må du holde fingeren flatt mot hjemtasten og dra med moderat hastighet. Ellers vil ikke fingeravtrykket ditt bli gjenkjent.

Fingeravtrykksensoren er dessuten følsom for fuktighet, så ikke prøv å bruke den med våte fingre. Om du prøver det, vil du få en feilmelding som forteller deg at du skal tørke fingrene først, ifølge nettstedet.

Det er så langt bare HTC og Apple som i dag (det har vært noen forsøk fra andre produsenter tidligere) har fingeravtrykk-innlogging på sine mobiler. Samsung blir dermed nummer 3, om det Sammobile skriver er riktig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse