Annonse


La jorda lage passordet ditt

«Pils», navnet på bikkja, gamlekjæresten eller yndlingsretten.

Variasjonene er mange, og ofte lette å få hull på for de som gjerne vil snoke i dine saker.

Reduserer med 76 prosent
Nå har en forsker i Emiratene (UAE) utviklet et helt nytt system som vil gjøre det betydelig vanskeligere å komme seg inn på dine kontoer på nettet.

I siste nummer av tidsskriftet International Journal of Security and Networks beskriver Ziyad Al-Salloum i ZSS-Research som holder til i Ras Al Khaimah hvordan geografiske kriterier kan redusere 76 prosent av datainnbrudd.

Annonse


Velg deg et område
Systemet virker slik at du velger deg ut et geografisk område (det trenger ikke å være ditt eget) og tegner en sekssidet polygon rundt det.

Det kan for eksempel være Eiffeltårnet, pyramidene i Egypt eller for den saks skyld Holmenkollen.

Geografiske data
Deretter lages passordet på grunnlag av lengdegrad, breddegrad, høyde, areal, omkrets, sideform, vinkler, radius og andre matematiske kriterier som karakteriserer området.

Men selv da kan jo en banditt finne ut hvor du «er», og beregne seg fram til passordet.

Tilfeldige tegn
Derfor legges det til en streng med tilfeldige tall, tegn og bokstaver.

Til slutt blandes både tilfeldige og valgte kriterier til et unikt passord som er så godt som umulig å avdekke.

Samtidig kan du selv rekonstruere passordet ved å bruke den geografiske informasjonen bare du sitter på. Dermed blir passordet både utrolig vanskelig å knekke og lett å huske.

Unike områder
Og som om ikke dette er nok, har Al-Salloum sørget for at ingen brukere kan velge nøyaktig det samme geografiske området.

Et område som er «tatt» vil ikke være tilgjengelig. Men sjansen for at dette skjer er liten, siden grensene for det området du velger vil være unike for deg.

Al-Salloum har beregnet at det finnes minst 360 milliarder mulige geografiske utsnitt, og at mulighetene for variasjon i praksis er uendelige.

Kilde:
E! Science News

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse