Annonse


Selger dobbelt så mye som Xbox One

Joda, det er tidlig i de nye konsollenes levetid. Og noe av forskjellene kan skyldes tilgjengelighet, distribusjon og utsolgtgrad.

Dobbelt så stor
Det er likevel ingen tvil: Sonys nye spillkonsoll PlayStation 4 solgte i januar nesten dobbelt så mange eksemplarer som Microsoft-konkurrenten Xbox One i måneden som gikk.

Dette melder gaming-journalisten Geoff Keighley i en tweet.

– PS4 var nummer 1 i salg for neste generasjons konsoller i januar, nesten det dobbelte av nærmeste konkurrent, skrev Keighley for seks timer siden.

Annonse
– Har solgt alt vi har
Det samme blir bekreftet av Sony på deres amerikanske Playstation-blogg.

Der sier Sonys John Koller akkurat det samme. Og han legger til:

– Siden vi lanserte den 15. november, har vi solgt alle tilgjengelige eksemplarer av PS4 i USA.

Kan drøye til høsten
Konsollen er nå tilgjengelig i 53 land. Norges-lanseringen skjedde den 29. november, parallelt med resten av Europa.

Xbox One ble lansert i USA den 2. november, men har ennå ikke dukket opp i Norge. Det er høyst usikkert når det skjer, og i desember i fjor kom meldingen om at det i verste fall kan komme til å drøye helt til høsten i år.

Gjør det bedre på spill
Selv om det så langt ser ut til at Sony er vinneren med sin nye konsoll, er bildet noe annerledes når vi ser på den mest lukrative delen av spillmarkedet: spillene selv.

For her sparker Xbox-plattformen godt fra seg i USA, med 2,7 millioner solgte spill så langt i år og en markedsandel på 47 prosent i forhold til PlayStation.

Interessant måned
Salget gjelder imidlertid både Xbox 360 og Xbox One, og er sammenlignet med det samlede salget av PS3 og PS4-spill.

For øvrig regnes januar som en interessant måned å måle, siden  julesalget definitivt er over. Dermed gir tallene et mer realistisk bilde av hvordan markedet ligger.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse