Annonse


Nå blir Chrome like lukket som App Store

Chrome 33 får ikke bare nye funksjoner som innebygget Google Now.

Sier stopp
For Google skal også stenge for en fin funksjon som gjorde det mulig å installere utvidelser, uansett hvor man henter dem fra.

Fra og med den endelige versjonen av 33 (og beta-en) setter altså Google en stopper for dette, og vil bare tillatte at brukeren installerer utvidelser fra Chrome Nettmarked.

Last ned Shield for Chrome for å bli varslet om Chrome-utvidelser med skumle hensikter.

Annonse
Les også: Spionerer på nesten 500 000 Chrome-brukere.

Smooth Gestures spionerer på surfevanene til nesten 500 000 brukere, men utvidelser som denne får likevel leve videre på Googles Chrome Nettmarked. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Dette sier Google
«Personer med skumle hensikter har misbrukt denne mekanismen ved å snike seg gjennom sperrene, og har derfor i stillhet har kunnet installere ondsinnede utvidelser som overstyrer innstillingene i nettleseren, og endrer brukeropplevelsen på uønskede måter – for eksempel ved å erstatte «Ny fane» uten godkjenning. Faktisk er dette en ledende årsak til klager fra våre Windows-brukere», siterte vi Google på når dette først ble kjent i november i fjor.

Det blir altså slutt på å kunne dra .crx (utvidelsesfiltypen) over til utvidelsesvinduet i nettleserens neste versjon.

Begrensningen omfatter kun Chrome til Windows.

Smooth Gestures på Chrome Nettmarked har fortsatt en høy snittkarakter, selv om fler og fler merker at den snoker mer enn hva funksjonaliteten den leverer er verdt. Samtidig er det nå kjent at Google setter en stopper for alle utvidelser som ikke stammer fra samme utvidelsesbibliotek. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Enkelt å lure seg rundt
Brukere vil altså bare kunne installere utvidelser i Chrome til Windows fra Chrome Nettmarked, bortsett fra installasjoner fra et enterprise-miljø eller med utvikler-modus aktivert. Heldigvis er såre enkelt å aktivere utvikler-modus, så enkelt at det nesten virker usannsynlig at dette er alt som vil måtte gjøres for igjen å kunne installere alle utvidelser man ønsker.

Vi håper det blir så enkelt å mate inn tredjeparts-utvidelser, men vi får se når Chrome 33 er her i i ferdig utgave.

Chrome 33 kommer på tampen av denne måneden, eller starten på neste.

Du finner utvikler-modus under «Innstillinger»-> «Verktøy»-> «Uvidelser»:

Utvikler-modus i Chrome 32.

Alle utvidelser du måtte ha installert fra andre kilder enn Googles, vil deaktiveres automatisk ved installasjon av Chrome 33 beta og Chrome 33 i endelig versjon.

De samme unntakene gjelder på samme måte ved forsøk på førstegangs-installasjon av tredjeparts-installasjoner, altså man kan aktivere utvikler-modus.

 

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse