Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Flappy Bird fikk plutselig enorm oppmerksomhet flere måneder etter lanseringen. (Ill.: ITavisen.no)

Nintendo: – Det var ikke oss

Tilbakeviser påstandene.

Ifølge nettsiden Apple’N’Apps er Nintendo årsaken til at megasuksessen Flappy Bird er fjernet fra App Store.

Oppdatert, 17:45:

I en epost til The Wall Street Journal, avkrefter talspersonen for Nintendo, Yasuhiro Minagawa, at de ikke har presset Apple til å fjerne Flappy Bird fra Apple App Store eller Googles til å fjerne spillet fra Play Store. 

Minagawa påpeker også at de allerede forrige uke aviste påstandene, og at de aldri har klaget på innholdet i spillet.

Fikk Nintendo nok?
I en rekke tweets har utvikleren av spillet, Dong Nguyen, uttalt at han er lei av all oppmerksomheten han og spillet har fått. Deretter varslet han at spillet skulle fjernes via Twitter-kontoen sin (og at det ikke skyldes jus).

Les også: Så mye penger tjente han på Flappy Bird.

Det har nå skjedd (også Android-versjonen er borte, men spillets .apk kan lastes ned mange steder), men stemmer dette ryktet er altså Nintendo grunnen til at spillet ble fjernet, og ikke bare det at han utvikleren ble lei av all medieomtalen.

Super Mario til SNES.
Flappy Bird.

Fikk advarsel
Grunnen skal være at Nintendo synes bakgrunnsgrafikken er for lik Super Mario. De skal derfor ha tatt kontakt med Apple som sendte så sendte Nguyen og til slutt fjernet spillet.

Apple skal tidligere også vært i kontakt med Nguyen, den gang (fredag forrige uke) oppdaterte han visstnok spillet med ny grafikk, men det var tydeligvis ikke nok.
 

Kilde:
Apple’n’Apps

Stikkord: app store, flappy bird