Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla - her representert ved X-utgaven - får Rdio om bord i Europa. (Ill.: Tesla Norge)

Nå får Tesla-bilene innebygd musikk

Blir europeisk samarbeidspartner.

Tesla-sjefen Elon Musk var nylig i Oslo for å møte både Kronprins Haakon, oljefondsjefen og ikke minst den etter hvert store menigheten den luksuriøse el-bilen hans har fått i Norge.

Bra stereo
Null utslipp, kjøring i kollektivfelt, fri parkering i storbyene og ingen bensinutgifter er vel og bra. Men hva med musikken når du kjører?

Den S-utgaven som som selges i Norge (modell S og X) leveres ifølge Teslas norske nettside med 200 Watts stereoanlegg med sju høyttalere og AM/FM radio. Støtter MP3-, AAC- og MP4-musikkformater. Systemet inkluderer fire høyttalere, to diskanthøyttalere og en midtkanalhøyttaler.

Spotify sa nei
Det burde jo borge for god lyd. Ulempen er at ingen strømmetjeneneste så langt har vært kompatibel.

– Spotify er en fin mulighet, og du kan jo spille det via Bluetooth. Men så langt har de ikke villet samarbeide med oss om å integrere tjenesten sin i våre biler. Men det kan jo endre seg på lang sikt, sa Elon Musk da han holdt pressekonferanse i Belgia i går (se video under).

Rdio her – Slackr i USA
Derimot fikk han positivt svar fra konkurrenten Rdio, og nå vil denne strømmetjenesten bli standard i alle Tesla-bilene som leveres på det europeiske markedet, ifølge Musk.

I USA er det for øvrig Slackr som er samarbeidspartner på musikkfronten.

Se opptaket fra den belgiske pressekonferansen (på engelsk):

Stikkord: Bil