Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 8-maskiner som denne vil ikke lenger selges av Sony. Selskapet satser nå alt på nettbrett og mobiler, men hvilken form førstnevnte får er fortsatt usikkert. Sony har akkurat lansert en ny mobil, Xperia Z1 Compact, en lillebror til Xperia Z1, og den høster gode kritikker i teknopressen. (Ill.: Sony)

Sony gir opp PC-er

Selger Vaio – Satser alt på mobiler og nettbrett.

Investeringsfondet «Japan Industrial Partners» kjøper Sonys bærbare-PC-er Vaio.

Gir opp
Dermed skal Sony ikke lenger være med på planlegging, design eller utvikling av PC-produkter. Dette i sterk konstrast tilbake i 2005.

Den gang ble det aldri noe mer av samtalene med Steve Jobs om å putte OS X på Vaio-maskiner fordi salget av Windows-bærbare var på vei opp.

Les også: Jobs ville ha OS X på Vaio-bærbare.

Windows 8 ga ikke ønsket resultat
At Sony nå selger Vaio-forretningene betyr også at Sony gir opp salget av blant annet Vaio Fit og Tap, hybrid-maskiner med Windows 8 og berøringsskjerm. Hvilket OS selskapet skal bruke i kommende nettbrett gjenstår å se.

I pressemeldingen sier selskapet at produksjon og salg skal opphøre etter at vårens nye maskiner er lansert i hele verden. Selskapet forsikrer sine kunder om at de fortsatt vil motta service og support etter salget.

For Microsoft er det selvsagt veldig dårlig nytt at Sony ikke har fått fart på salget av Windows 8-maskiner. (Ill.: Sony)

En bransje i omveltning
PC-industrien er i krise med redkorddårlige resultater, og Sony orker tydeligvis ikke å kjempe i oppoverbakke lenger. Uansett: hele bransjen i en stor omveltning fra stasjonære og bærbare til nettbrett og mobiler, og der er som kjent ikke Windows størst. Sony satset som kjent på Windows 8 som alle andre PC-produsenter.

Sony sier det er flere grunner til salget, inkludert «drastiske endringer i den globale PC-industrien», og at: «den optimale løsningen er å konsentrere seg på mobiler og nettbrett, og videreføre PC-forretningene til et nytt selskap».

Sony melder også at de fra nå av skal satse på dyrere TV-modeller, og investere enda tyngre i 4K. Samtidig skal 2K-TV-ene få bedre farger, og utstyres med ny bildeoptimaliseringsteknologi.

 

Kilde:
Sony

Stikkord: pc, spny, Vaio