Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google og Apple er like lei av Flappy Bird som vi andre er... (Ill.: GEARS Studios)

Dette drar han inn 312 000 om dagen på

Dong Nguyen (29) har gjort braksuksess.

Mobilspille Flappy Bird er gratis.

Annonser gir store penger
Like fullt drar den vietnamesiske utvikleren Dong Nguyen inn nærmere 50 000 dollar om dagen på det tilsynelatende enkle spillet.

Det tilsvarer 311 790 norske kroner etter dagens kurs.

Årsaken er at han selger såkalte in-app-annonser på det. Med en takten folk laster ned spillet, blir det fort store penger av slikt. 

50 millioner ganger
Spillet fås både i Play Store og App Store (altså både for Android og iOS) og er så langt lastet ned over 50 millioner ganger totalt.

Samtidig har spillet generert over 47 000 brukeranmeldelser, de fleste av dem positive. Det er for øvrig i samme klasse som de langt mer utbredte nytte-appene Evernote og Gmail.

Lett å lære, vanskelig å spille
Spillet må sies å være super-enkelt å lære, men desto vanskeligere å lykkes i.

Du peker på den pikselerte, 80-tallsaktige lille fuglen og fører den oppover på skjermen. Om du treffer noen av de grønne pipene på vei opp, er du ute.

Frustrerende vanskelig
Jo lenger du kommer, jo flere poeng får du. De færreste klarer å få mer enn fem-seks poeng etter selv timer med spilling.

Og det er her nøkkel til suksessen trolig ligger. For når ting virker veldig enkelt, men samtidig er veldig vanskelig, så er det ingen som vil slutte å prøve (så lenge det ikke er plent umulig, og det er det jo ikke).

Oppdatert 10/2-2013 kl. 06.50: Spillet er nå slettet.

Kilder:
Techcrunch.com
The Verge
 

Stikkord: flappy bird